"Îngerii" celor loviți de soartă. Doi bărbați oferă sprijin familiilor sărace din Botoșani

Dată publicare: 16-03-2021 07:59
Dată actualizare: 16-03-2021 09:05


Doi oameni cu suflet mare din Botoșani și-au unit forţele, pentru a ajuta atât familiile nevoiașe, cât și animalele din acele comunități.

 

Asociațiile pe care le conduc au adunat voluntari, cu scopul de a le face, măcar pentru o zi, viața mai frumoasă celor aflați în dificultate, dar și necuvântătoarelor.

Ieri dimineața, 15 familii din comuna Vorniceni, județul Botoșani, au primit ajutoare de la peste 25 de voluntari. Nu au fost uitate nici animalele din gospodării.

Reporter: "Câți căței ai?".

Copil: "Unu…, doi și încă unul acolo".

Reporter: "Cine are grijă de căței? Tu? Tu ai grijă de căței?".

Copil: "Da".

Printre cei ajutaţi se află şi un bărbat care își crește singur fetița în vârsta de 10 ani. Copilul nu a putut să îşi stăpânească lacrimile, când a vazut la poarta ei caravana de maşini.

Reporter: "De ce plângi?".

Fetiță: "Că sunt bucuroasă…".

Reporter: "Câți ani ai?".

Fetiță: "10 ani".

Reporter: "În ce clasă ești?".

Fetiță: "În clasa a IV-a".

Reporter: "O cresteti singur?".

Tatăl fetiței: "Da".

Reporter: "Ce s-a întâmplat cu soția?".

Tatăl fetiței: "A murit. A avut diabet. Am umblat 17 ani cu ea prin toate spitalele".

Reporter: "Vă descurcați singur?".

Tatăl fetiței: "Singur… Cât pot și eu".

Copila s-a bucurat şi mai mult atunci când a vazut că prietenii cei mai buni - trei căţei şi o pisică - au primit mâncare pe săturate, şi au fost deparazitaţi.

Daniel Bejinariu, medic veterinar Asociația TROVET: "Am fost singuri în două sate dar, în spatele animăluțelor în lanțuri, chinuite, găseam și familii în nevoie, copii necăjiți, familii necăjite care aveau nevoie de sprijin".

Daniel Câșlariu, Asociația Grup Civic: "Astăzi, am lângă mine 25 de voluntari cu 15 mașini. Ne-am pus ca și scop să mergem odată la două săptămâni la câte 15 familii ca sa le ducem alimente, hăinuțe, jucării".

Cei doi, împreună cu voluntarii, și-au propus ca în cursul acestui an să ajungă în toate comunitățile din județ, pentru a-i ajutat atât pe cei sărmani, cât și pe necuvîntătoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO