INFOTRAFIC. Starea drumurilor, 16 decembrie. Se circulă în condiţii de iarnă


Ultimul update: Duminica 16 Decembrie 2018 18:40
Data publicarii: Duminica 16 Decembrie 2018 08:15
Categorie: Stiri actuale
viscol, zapada

INFOTRAFIC. Ce drumuri sunt închise duminică în România, după instalarea Codului Portocaliu.

UPDATE 18:30: Maramureş: Zece secţiuni de drumuri judeţene închise pe toată durata iernii

Cel puţin zece secţiuni de drumuri judeţene mai puţin circulate vor rămâne închise pe toată durata iernii din motive de siguranţă a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Maramureş, Dan Buca.

Potrivit acestuia vor fi închise pe perioada de iarnă următoarele sectoare de drumuri judeţene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A Izvoare-Gutin; DJ 171E Stoiceni-Costeni; DJ108E Chelinţa-limita judeţ Sălaj; DJ 182B Băiţa de Sub Codru-limita judeţ Satu Mare, DJ 183C intersecţie Şuior-Cavnic; DJ185 Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F Rotunda-Strâmbu Băiuţ; DJ 186D Glod-Poienile Izei; DJ 109U Baiuţ-Botiza.

UPDATE 16:40: Trafic îngreunat pe toate drumurile naţionale; pe DN 6 se circulă dirijat

 Pe DN 6, pe tronsonul dintre Armeniş şi Domaşnea, se circulă dirijat duminică, în urma căderilor masive de zăpadă din ultimele 24 de ore, care afectează judeţul Caraş-Severin. Şi pe celelalte drumuri naţionale din judeţ traficul rutier este îngreunat.

„Avem foarte multe apeluri din trafic, prin 112. Doar în ultimele două ore, au fost înregistrate 40 de astfel de apeluri. Cauza principală o constituie defecţiuni la vehicule mari, care blochează câte o bandă de circulaţie. În teren sunt şapte echipaje de Poliţie, care acţionează în prezent pe DN 6, sub conducerea Serviciului rutier. Tot acolo sunt şi 11 utilaje de deszăpezire. La momentul actual se circulă dirijat, dar timpii de aşteptare sunt mari", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Adrian Jurjică.

Potrivit acestuia, nu aplicarea de sancţiuni reprezintă o prioritate pentru poliţişti rutieri, ci fluidizarea şi siguranţa traficului. Duminică, de la ora 10.00, au fost aplicate totuşi patru sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute tot atâtea certificate de înmatriculare, toate la TIR-uri.

UPDATE 16:00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Prahova, circulaţia rutieră pe DN1A Ploieşti - Braşov s-a reluat. Din cauza prăbuşirii unui arbore pe carosabil, traficul fusese oprit în zona localităţii Măneciu-Ungureni.

UPDATE 15:30: Trafic întrerupt pe DN1A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1A, în zona localităţii Măneciu-Ungureni (judeţul Prahova), un brad s-a prăbuşit peste carosabil, blocând drumul. Nu s-au înregistrat victime.

UPDATE 15:00: Restricție de tonaj pe DN 66 (7,5 tone) între Bumbești Jiu și Petroșani.

Din cauza zăpezii apoase care a încărcat ramurile arborilor de pe DN 66 între localitățile Bumbești Jiu și Petrosani (km 95+500 – km 126+000), CNAIR si Poliția Rutieră au instituit restricție de circulație pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe acest sector de drum, informează CNAIR.

Precizăm că pe acest sector de drum există posibilitatea ca autovehiculele grele să agațe ramurile încărcate cu zapadă ale copacilor, astfel blocând drumul. Măsura a fost instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave și crearea de blocaje în trafic, cât și pentru a permite utilajelor CNAIR să intervină.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

07:30: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 7:30 se circulă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori, pe anumite tronsoane, în special din afara localităților, fără a fi semnalate însă drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt.

Se menţin cele 5 drumuri naţionale cu circulaţia oprită, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN2 şi DN17A Rădăuţi - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Premieră românească: autostrada ce se termină într-o trecere de pietoni. Reacţia şoferilor
Premieră românească: autostrada ce se termină într-o trecere de pietoni. Reacţia şoferilor
Drumuri distruse, clădiri fisurate. Imagini surprinse în timpul cutremurului din Alaska
Drumuri distruse, clădiri fisurate. Imagini surprinse în timpul cutremurului din Alaska
Un drum surpat la Târgu Ocna a scos oamenii la protest: ”Primarul a făcut șosea pentru vaci”
Un drum surpat la Târgu Ocna a scos oamenii la protest: ”Primarul a făcut șosea pentru vaci”
Drumuri distruse, clădiri fisurate. Imagini surprinse în timpul cutremurului din Alaska
Drumuri distruse, clădiri fisurate. Imagini surprinse în timpul cutremurului din Alaska
Un drum surpat la Târgu Ocna a scos oamenii la protest: ”Primarul a făcut șosea pentru vaci”
Un drum surpat la Târgu Ocna a scos oamenii la protest: ”Primarul a făcut șosea pentru vaci”
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie
Accident grav în județul Hunedoara. Un motociclist a murit, iar pasagera lui este rănită grav
Un tânăr a murit după ce mașina pe care o conducea a căzut în albia unui pârâu
O locomotivă a luat foc în Cluj. ”În vagoane au fost circa 20 de pasageri”
Un polițist s-a împușcat cu arma din dotare, într-un apartament din Caracal
Avertisment lansat după ce un bărbat a fost sfâșiat de o ursoaică. Cum a fost găsit
Cui aparține barca de 30.000 de € care a explodat în portul Tomis
maraton
20.000 de participanți la „Maratonul Internațional București". Pentru ce au alergat
Un record al ultimilor ani. Câți credincioși s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva
Acuzații de neglijență la Otopeni. Cum au fost filmați angajații care se ocupă de bagaje
Record la Maratonul Internațional București. Kenyanul Hosea Kipkemboi, câștigător
O ambulanță care transporta un pacient în stare gravă, lovită în plin, în Timișoara
Captură de heroină în valoare de 1.500.000€. Un român și 3 moldoveni cercetați