Individul din Iași care racola minore și le agresa sexual a fost arestat. Ce au găsit procurorii în locuința lui
Bărbatul din Iași care se prezenta drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului, acuzat de procurorii DIICOT, de trafic de minori a fost arestat joi seară.
Cel puțin 5 copile ar fi fost agresate sexual după ce au fost racolate prin intermediul a două organizații, conduse de acest individ. Unele dintre victime au prins curaj şi au povestit prin ce drame au trecut.
Probele strânse de procurori în dosarul lui Morel Bolea șochează. Una dintre fete ar fi fost abuzată de 390 de ori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O alta, pe care individul care se prezentă drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului, a atras-o de la școală în organizațiile lui cu promisiunea unei cariere în modă a povestit sub protecția anonimatului visul urât pe care l-a trăit alături de bărbat.
Avea 15 ani când Morel Bolea ar fi început să o agreseze psihic și sexual.
Victimă: „M-a racolat și pe mine și pe amica mea cea mai bună. Totul a început foarte treptat, strategic, el este extraordinar în a îmbârliga fetele cu cuvintele alese foarte bine. Ai să vezi ce viitor luminos ai să ai. Am făcut sex pentru prima dată în viața mea cu el, cu ochii închiși, nu puteam să mă uit nici la el, nici la nimeni, a fost un act, a fost groaznic, m-a făcut la psihic, nu mai știam cine eram eu”.
Pentru această tânără coşmarul s-a întins pe un an și - spune ea - în aceeași perioadă Bolea ar fi avut relații intime cu cel puțin alte șapte fete.
Victimă: „La 19 ani m-am dus la psihiatru, în Iași, și doamna m-a diagnosticat cu stres post-traumatic. I-am zis de organizația asta și zâmbind mi-a zis eu am avut 4 paciente”.
În dosarul în care este cercetat Morel Bolea, procurorii DIICOT au identificat cinci victime. Părinții acestor fete vorbesc despre faptul că bărbatul dezvoltase o adevărată sectă în cadrul căreia fetele erau îndepărtate de realitate.
Mama unei fete racolate: „Soțul meu îi spunea, chiar l-a făcut și Guru, și ea a spus cum să îi spui așa domnului președinte.”
Victimă: „Prima carte pe care el o juca când întra o fată nouă în agenție. El zicea: uite, toată lumea crede că noi facem orgii sexuale aici, crede că ne prostituăm și că suntem curve și curvari și râdea cât sunt de geloși pentru succesul nostru”.
Reținut pentru trafic de minori de procurorii DIICOT, Morel Bolea a fost dus cu o dubă în fața judecătorilor din Iași și ulterior a fost arestat pentru 30 de zile.
Ciprian Mitoșeriu, avocat: ”Acuzațiile sunt extrem de subțiri se face apel la pretinse fapte petrecute acum 20 de ani sau chiar mai mult. Se încearcă inducerea impresiei negative, în ceea ce îl priveşte pe dumnealui, o manipulare, spun eu clientul meu, ca şi mine, de altfel, este surprins de gravitatea acuzaţiilor care sunt aduse”.
Morel Bolea are 65 de ani. În locuința lui pe care are afișată o cruce malteză, procurorii au găsit la percheziții găsit 60 de mii de euro.
În replică, Ambasada Ordinului Suveran de Malta în România a transmis că bărbatul - care se prezenta drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului - nu este membru al acestui ordin.
”Persoana la care faceți referire în articol nu este membru al Ordinului Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta și nici nu a fost vreodată. Nu există nicio legatură, de nicio natură, între Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta și respectivul domn. Ordinul Suveran al Maltei este una dintre cele mai vechi instituții ale civilizației occidentale și creștine. În întreaga lume, Ordinul Maltei este dedicat păstrării demnității umane și îngrijirii tuturor celor care au nevoie, indiferent de originea sau religia lor.” - a transmis Ambasada.