Incendiile de vegetație devastează România. Zona în care a fost nevoie de intervenția unui elicopter Black Hawk
Canicula s-a potolit, dar pentru că totul e uscat în jur, iar regulile privind focul în spații deschise nu sunt respectate, incendiile de vegetație dau bătăi de cap în sudul și vestul țării.
În Mehedinți, doar în ultima săptămână au ars peste 1.500 de hectare. Într-o localitate din județ, focul a fost domolit cu apă aruncată din elicopter.
Problemele continuă și în Vâlcea, unde a izbucnit un nou incendiu.
Pompierii au fost chemați în mai multe localitați din Mehedinți unde s-au aprins arborii si iarba uscată. În comuna Podeni, un elicopter Black Hawk a făcut zeci de curse până la focarele izolate, din zone greu accesibile. În sprijin le-au venit și colegi din județele Dolj și Olt.
De la începutul verii, focul a mistuit mii de hectare în județul Mehedinți. Doar acum, în septembrie, au ars mai bine de 1.500.
Un incendiu masiv de vegetație a izbucnit, vineri, la amiază, și în Bihor, pe o pășune și intr-o pădure din comuna Holod. Pompieri, silvicultori și localnici s-au luptat cu flăcările ore la rând. Arde o pădure de foioase, însă printre arborii cu frunze mai sunt și pini, care se aprind ușor. Din fericire, focul n-a ajuns în zona caselor.
În Vâlcea, pompierii se luptă cu incendii uriașe de vegetație de aproape o lună. Vineri, la amiază, au fost anunțați că a mai apărut încă unul, în comuna Gușoeni.
Mr. Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea: „Incendiul se manifestă pe suprafață mare, circa 35-40 de hectare de vegetație uscată, iar în zona respectivă erau și gospodării. Intervenția este îngreunată de suprafața mare pe care se manifestă ardera, de vântul puternic, de uscăciune”.
De cinci zile încearcă să stingă pompierii și un incendiu de pe Valea Oltului. Focul a cuprins un versant muntos și a pârjolit deja peste 60 de hectare.