O avarie la termoficare afectează peste 100.000 de bucureșteni. A fost reparată în trei ore, dar mai durează o zi repornirea
O avarie majoră, produsă la rețeaua de termoficare a Capitalei, a lăsat peste 1.000 de blocuri fără căldură și apă caldă. Sunt afectaţi aproximativ 100.000 de oameni.
Responsabilii au reparat conducta, însă vă mai dura până când vor fi alimentate toate blocurile. De vină este sistemul centralizat de încălzire din București, în care unele țevi sunt vechi de peste 40 de ani.
La ora 9, magistrala Grozăvești-Grivița a cedat. Imediat s-a oprit funcţionarea centralei CET Grozăvești.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Avaria s-a petrecut la o conductă cu diametrul de un metru. Problema a fost remediată în aproape trei ore, dar pentru că această instalaţie este una foarte mare şi alimentează blocuri din patru sectoare ale Capitalei, punerea în funcțiune va dura mai mult de 24 de ore, astfel că apa caldă ajunge în calorifere abia mâine seară, potrivit aplicației Termoenergetica.
Până atunci, aproximativ 100.000 de bucureșteni sunt afectaţi, din sectoarele 1, 2, 5 şi 6.
Adică din Rahova până în Dorobanţi.
„Nu avem apă caldă uitaţi, apa rece, puteţi să puneţi şi mâna ca să vedeţi. E foarte, foarte, rece.
Caloriferul e pornit, dar nu merge.
Aici este caloriferul la care mă încălzesc. Şi îl mut, ziua aici, și noaptea în dormitor, să pot dormi”, spune o pensionară.
La - 4 grade Celsius, afară, caloriferele sunt extrem de reci, iar o familie a decis să pornească aragazul pentru puţină căldură, chiar dacă este o practică periculoasă.
De vină pentru avarie ar fi vechimea instalaţiei.
Adrian Teodorescu, director Termoenergetica: „Este vorba despre vechimea magistralei. Vorbim de o conductă pusă în funcţiune în 1981, deci vă daţi seama că are aproape 43 de ani de exploatare”.
Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Discutăm de o reţea de termoficare de acum 40, 50, 60 de ani. Primăria Generală prinsese acest proiect pe finanţare europeană, finanţarea din programul operaţional de infrastructură mare, 200 mil de euro”.
În noaptea de marți spre miercuri va fi ger.