Veste de groază pentru bucureșteni. În plină avertizare meteo de ger, 1000 de blocuri nu vor mai avea apă caldă și căldură
Compania Municipală Termoenergetica București a anunţat, marți, că din cauza unei avarii produse la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi oprită pentru aproximativ 1000 de blocuri.
Blocurile afectate sunt din Sectorul 1 și parțial din Sectoarele 2, 5 și 6.
Compania a precizat că apa caldă și încălzirea în aceste blocuri vor fi oprite până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23.30.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În Sectorul 2, zonele afectate vor fi Șoseaua Ștefan cel Mare, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardele Constructorilor, Iuliu Maniu și complexele studențești ”Leu” și ”Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.
Conform sursei citate, avaria s-a produs pe magistrala Grivița, pe conducta cu diametrul de 1000mm.
”Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei.
Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute.
Pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.
Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!” - mai precizează compania bucureșteană.
Mai multe detalii despre blocurile afectate de această avarie găsiți pe site-ul companiei Termoenergetica.
Bucureștiul, sub avertizare meteo de ger
Capitala este vizată în următoarea perioadă de o avertizare de ger, valabilă din 9 ianuarie (ora 10) până în 11 ianuarie (ora 10).
”Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei).” - a anunțat ANM.
Ministerul Energiei a convocat comandamentul energetic de iarnă”
Imediat după anunțul companiei Termoenergetica, Ministerul Energiei a anunțat că convocat ”comandamentul energetic de iarnă”.
Marți dimineață a avut loc o reuniune a Comandamentului Energetic de Iarnă, în cadrul căreia s-a discutat despre stadiul pregătirilor pentru această perioadă cu temperaturi scăzute și condiții meteorologice deosebite.
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat că la nivelul sistemului energetic național nu sunt probleme majore și că operatorii de distribuție vor interveni prompt în zonele afectate.
”La nivelul Bucureștiului ne-a fost semnalată o avarie majoră la Magistrala Grivița, avarie care va afecta atât locuitorii Sectorului 1, cât și o parte a locuitorilor Sectorului 2. Mai mult, am fost nevoiți să oprim forțat CET Grozăvești, pentru ca nu are cum să mai livreze agentul termic.
Oprirea forțată a unui CET de asemenea dimensiuni în condiții de ger crește pericolul de îngheț în instalații cu potențiale consecințe dezastruoase asupra echipamentelor care se pot efectiv „sparge”. Echipele de la ELCEN au luat deja măsuri rapide pentru a preveni o situație de îngheț. Oprirea forțată a centralei înseamnă și reducerea producției, cu impact asupra situației economico-financiare a societății. Cine răspunde?
Tronsonul de rețea făcea parte din obiectivul numărul 7 al proiectului de reabilitare pe fonduri europene prin POIM 2014-2023. Au fost disponibili peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, încă din 2020, finanțare care putea fi accesată până la finalul anului trecut. Întârzierea lucrărilor de reabilitare din mandatele Firea și Dan își face simțite efectele. Din cauza indolenței și a nepăsării Primăriei Generale, zeci de mii de bucureșteni din peste 1000 de blocuri stau astăzi în frig și fără apă caldă,” mai transmite Sebastian Burduja.
Burduja este președinte al PNL București și, potrivit News.ro, a declarat că n-ar fi acceptat provocarea de a fi preşedinte de filială dacă nu ar fi fost pregătit să candideze pentru funcţia de primar general.