În România a început, luni, administrarea celei de-a patra doză de vaccin anti-Covid
În România a început luni administrarea celei de-a patra doză de vaccin anti-Covid. Injecția este recomandată în special persoanelor de peste 60 de ani.
Tot luni este și ziua în care nu a fost raportat niciun deces asociat bolii Covid-19, lucru care nu s-a mai întâmplat din august, 2021.
La spitalul Universitar, zeci de oameni, majoritatea în vârstă, s-au prezentat pentru a patra doză de ser anti-Covid.
Persoană la cabinetul de vaccinare: „Pentru că plec în străinătate și am nevoie, nu că mi-l va cere cineva, ci pentru liniștea mea, date fiind transportul și ce o mai fi. Eu da, ca dovadă, masca pe care o port, deja m-am obișnuit.”
Persoană la cabinetul de vaccinare: „Am leucemie și le fac de frică.”
Persoană la cabinetul de vaccinare: „Am 80 de ani. Când văd câtă mizerie e și în mijloacele de transport, am luat măsurile astea, de la începutul începutului de la Covid am fost tot timpul, și vaccin, toate, regulat, asta a fost a patra.”
Marile centre de vaccinare deschise în perioadele critice ale pandemiei nu mai funcționează în prezent.
Dr. Diana iacob, medic infecționist, coordonatorul centrului de vaccinare al Spitalului Universitar: „Sunt deschise centrele care sunt deschise în incinta spitalelor și cabinetele medicilor de familie care sunt avizate pentru vaccinare, pot să vină fără programare în cursul programului.”
Dr. Andrei Baciu, președinte CNCAV: „Această a patra doză se poate face numai cu un tip de vaccin, Pfizer. Ca să poți face a patra doză de vaccin, trebuie să fi avut un vaccin ARN mesager în istoricul tău.”
Cei care doresc a patra doză de vaccin anti-Covid, trebuie să aibă peste 18 ani și să fi trecut patru luni de când au făcut a treia injecție. Peste opt milioane de români au schema completă, adică cel puțin o doză, iar aproape 2,6 milioane au făcut-o și pe a treia. Din păcate, de la începutul pandemiei, în România, peste 65 de mii de persoane confirmate cu COVID-19 și-au pierdut viața.