În luna cadourilor, curierii sunt suprasolicitați. Care este motivul pentru care întârzie coletele în perioada sărbătorilor
Este luna cadourilor, iar din comoditate sau din lipsa timp foarte mulți fac cumpărături online. Numărul uriaș de comenzi, se traduce în sute de mii de colete, care au umplut cutiile, numite lockere, amplasate în toate orașele mari.
Toți curierii, sunt suprasolicitați, mai ales cei care fac livrări internaționale.
Față de anul trecut numărul de comenzi online a crescut cu 50% potrivit reprezentanților unei companii care se ocupă de livrări.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Numai săptămână aceasta curierii au transportat peste două milioane de colete. Cum mulți clienți aleg așa numitele lockere era de așteptat că mai toate să fie arhipline.
În aceste condiții destinatarii se trezesc cu mesaje prin care sunt anunțați să opteze pentru o altă adresă. Tot în această perioadă, firmele de curierat au micșorat și perioada de ridicare a coletului, de la 48 de ore, la 36.
Curier: „Aștept să se golească și vin după și le umplu. Aloc status box indisponibil din scanner și revin mai tărziu când persoanele vin și ridică coletele.”
Elena Stoica, reprezentant firmă curierat: „Să urmărească statusul comenzilor, să fie atenți la sosirea curierilor sau încărcarea comenzilor în easybox pentru a avea un control mai bun asupra procesului de livrare. Dacă ar merge să le preaia mai rapid, noi am putea încarca mai multe colete într-un timp mai scurt, așa că îi rugam să ridice coletele mai repede pentru a face loc altora noi.”
Și serviciul de livrări internaționale este foarte aglomerat în această perioadă.
Mihai Nistorescu, reprezntant firmă livrări internaționale: „Românii noștri trimit din România către Europa cam tot ce se gatește în această perioadă, de sezon, tot ce se poate face dintr-un porc, carne, ouă, dar și legume bio, din curți și din afară aducem foarte mult cadouri. Se face un schimb de colete, cei din afară primesc bunătati, iar ei dau la schimb cadouri.”
Pentru un pachet care poate avea între două și 26 de kg expeditorul plătește 200 de lei. Cele care depășesc 26 de kg se taxează cu 7,5 lei pe kg.