In ciuda scandalului iscat inainte de premiera, filmul "Condamnat la viata" ruleaza in cinematografe

×
Codul embed a fost copiat

Instanta a respins cererea regizorului de a opri difuzarea peliculei, pe marile ecrane. Acum cateva saptamini, o presupusa scrisoare, semnata de marele actor Gerard Depardieu, acuza producatorul ca dintr-un final dramatic, a facut unul fericit.

Tribunalul Bucuresti a respins cererea regizorului Bogdan Dreyer. Sub acuzatia ca finalul peliculei ar fi fost altul decat cel aprobat in scenariu, a cerut in instanta interzicerea difuzarii peliculei in cinematografele din Romania.

Regizorul sustine ca finalul filmului ar fi fost unul dramatic, in care personajul principal se sinucide. Insa, din ratiuni comerciale, producatorul a inlocuit sfarsitul cu unul fericit, in care toata lumea traieste.

Intr-o declaratie pentru PROTV regizorul sustine ca va continua lupta.

"Am cerut acum oprirea pe plan international a difuzarii filmului "Condamnat la viata".

Citește și
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu, despre scena politica din Rusia: "Putin este de o mare intelepciune"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Informatia este insa negata de casa de productie.

"Avand si decizia instantei de a fi liberi pentru a coemrcializa filmul, evident ca toata lumea va depune eforturi de a vinde filmuri in cat mai multe teritorii. Va fi distribuit pana acum sigur in Italia, Germania, Benelux, Australia si Noua Zeelanda" a precizat producatorul Giuliano Doman.

Intr-o presupusa scrisoare deschisa, semnata de Gerard Depardieu, actorul care il interpreteaza pe Ipu, personajul principal, sustine ca nu e de acord cu felul in care producatorul a ales sa incheie pelicula.

"Stimez cinematografia voastra si sa nu uitam ca suntem si ramanem europeni, avem cultura noastra, iar americanii pe a lor. Fiecare cu ce stie sa faca. Daca doream sa fac un film american, ma duceam direct in SUA. Voi veni cu drag la premiera, dar la cea adevarata, nu la editia remontata ilegal"

La premiera, nici regizorul si nici Gerard Depardieu nu au participat. Dar scandalul pare sa fi ajutat la promovarea peliculei. In doar cateva zile de la lansare, mii de spectatori au venit la cinema.

Filmul "Condamnat la viata" este o adaptare dupa nuvela "Moartea lui Ipu", scrisa de Titus Popovici in 1970.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Depardieu sustine ca a fost
Depardieu sustine ca a fost "dus de nas" de producatorii unui film romanesc cu buget de 3 mil. euro

Scandal imens in jurul unui film romanesc, cu Gerard Depardieu in rol principal. Actorul francez, impreuna cu regizorul roman, sustin ca finalul peliculei a fost modificat fara acordul lor.

Gerard Depardieu, despre scena politica din Rusia:
Gerard Depardieu, despre scena politica din Rusia: "Putin este de o mare intelepciune"

Proaspat cetatean rus, Gerard Depardieu s-a grabit sa se puna bine cu Vladimir Putin, cel care i-a dat pasaportul. L-a laudat pe presedintele rus si a criticat opozitia intr-un interviu difuzat la televiziunea nationala.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.