La 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat cu cea mai inalta distinctie a statului: "Este cea mai frumoasa zi din viata mea"

×
Codul embed a fost copiat

Faimosul sportiv Ilie Nastase a fost decorat la Cotroceni marti, cand implineste 70 de ani, pentru performantele sportive si pentru prestigiul adus Romaniei.

Tenismanul a primit din partea presedintelui Iohannis, cea mai inalta distinctie a statului roman: Ordinul National Steaua Romaniei in grad de comandor.

De-a lungul carierei, Ilie Nastase a castigat 58 de trofee, dintre care 7 la turnee de grand slam. In 1973, a triumfat la Roland Garros, fara sa piarda niciun set.

In 1970, Ilie Nastase si Ion Tiriac reuseau sa cucereasca trofeul Roland Garros. Trei ani mai tarziu, Nastase sau "Nasty", cum a fost poreclit atat prietenii, cat si adversarii, a triumfat singur la acelasi turneu, fara sa piarda niciun set.

"Am crezut ca e de la Nastase prescurtat, nu stiam ca inseamna rautacios. Da' eram rautacios pe teren, asa ca nu m-a deranjat. Cred ca am discutat si cu dl. Tiriac la Wimbledon, ca am fost impreuna, si ma intreba daca e adevarat ca am avut o viata frumoasa amandoi si am zis ca da" - spune Ilie Nastase.

Citește și
klaus iohannis
Prima decoratie din mandatul de presedinte al lui Iohannis. "Am decis sa ii acord cea mai inalta distinctie a statului roman"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Primul lider al clasamentului ATP si-a adjudecat in total 58 de trofee, intre care 7 la turnee de grand slam, la simplu, dublu si dublu mixt. Astazi, cand fostul sportiv implineste 70 de ani, seful statului l-a rasplatit, la Palatul Cotroceni, cu ordinul national Steaua Romaniei in grad de comandor.

"Este cea mai frumoasa zi din viata mea. Chiar daca e la 70 de ani, dar e cea mai frumoasa. Distinctia merge aici, la inima, direct. Altceva ce sa va spun... M-am nascut in tara asta si aici vreau sa mor", mai spune el.

La ceremonie a participat si sotia lui Ilie Nastase.

Brigitte Nastase: "Este pentru mine o onoare, in primul rand, ca sunt sotia lui si pentru ca am fost de fata astazi."

Intr-o carte autobiografica, Ilie Nastase a scris ca, de-a lungul vietii, s-a iubit cu 2.500 de femei.

"2.500 asa o sa fie si asa a ramas. Sotia, nu, ea e 2.501. Stie si asta. Abia astazi am 70 si toata lumea ma intreaba cum e la 70 de ani. Inca nu stiu. Lasati-ma sa va spun maine, dar n-o sa mai zic 70, o sa zic 69+1. Suna mai bine" - a mai spus Nastase.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a acordat Ordinul
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a acordat Ordinul "Stefan cel Mare" lui Traian Basescu

Presedintele moldovean, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind conferirea Ordinului "Stefan cel Mare", decoratia militara suprema a Republici Moldova, lui Traian Basescu.

Prima decoratie din mandatul de presedinte al lui Iohannis.
Prima decoratie din mandatul de presedinte al lui Iohannis. "Am decis sa ii acord cea mai inalta distinctie a statului roman"

Klaus Iohannis a anuntat pe contul de Facebook ca va conferi, luni, prima decoratie din mandatul de presedinte lui Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania.

"Pentru sacrificiu". Medalia de Onoare, acordata dupa 42 de ani de la moartea unui soldat in Vietnam

Medalia de Onoare este cea mai inalta distinctie militara din SUA, care se acorda de catre presedintele tarii soldatilor care au dovedit un curaj extraordinar pe campul de lupta.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.