Holzindustrie Schweighofer anunta ca lupta impotriva taierilor ilegale de lemn din Romania. Ce a descoperit luna trecuta
Compania Holzindustrie Schweighofer anunta, intr-un comunicat, ca si-a luat angajamentul „de a lupta impotriva taierilor ilegale” si „implementeaza planul de actiune pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania”.
Producatorul austriac Holzindustrie Schweighofer, aflat sub presiune dupa ce mai multe retele de bricolaj au anuntat ca nu mai cumpara produse ale companiei, a precizat marti ca a identificat, la finalul lunii februarie, nereguli intr-o serie de documente legate de un transport provenind dintr-un depozit de busteni si a informat Garda Forestiera despre acest incident.
"In acest moment, compania colaboreaza cu autoritatile, punandu-le la dispozitie toate detaliile necesare clarificarii situatiei. Pentru a respecta toate prevederile si procedurile legale", a mentionat compania, citata de news.ro
Producatorul a precizat ca vrea sa colaboreze cu autoritati pentru a lupta impotriva taierilor ilegale din Romania.
"Compania analizeaza fiecare informatie despre posibile nereguli din lantul de aprovizionare si studiaza in detaliu fiecare caz. Holzindustrie Schweighofer are o toleranta zero in aceste situatii. Daca apar nereguli sau suspiciuni despre posibile nereguli in lantul de aprovizionare, autoritatile vor fi informate sistematic”, a mai precizat compania.
Schweighofer sustine ca furnizorii care nu respecta politica de achizitii a companiei vor fi exclusi din lantul de aprovizionare, precizand ca a delistat 79 de furnizori pana in decembrie 2016.
Holzindustrie Schweighofer, care nu exploateaza lemnul, cere transportatorilor sai sa isi doteze, pana la sfarsitul lunii martie 2017, toate camioanele care fac transporturi catre companie cu dispozitivul de urmarire prin GPS Timflow.
Sistemul permite urmarirea cu exactitate a transporturilor de lemn de la locul de incarcare pana la destinatia finala, minimizand aproape complet riscul incalcarii legii de catre furnizorii sai, potrivit companiei.
In ultimele luni, lanturile de bricolaj Hornbach, Leroy Merlin si Brico Dépôt Romania au sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la Holzindustrie Schweighofer, companie acuzata de mai mutle ONG-uri ca achizitioneaza lemn taiat ilegal din padurile Romaniei.