Grupare infracțională, destructurată în Caraș-Severin. Cu ce au alimentat piața neagră timp de un an

Ultima actualizare: 04-06-2020 18:03

O grupare din Caraș-Severin este suspectată că a alimentat piața neagră de țigări din două localități timp de cel puțin un an de zile, iar acum a ajuns în fața instanței.

Vorbim despre cel puțin 30 de persoane, susțin procurorii, iar în tot acest timp indivizii ar fi strâns sume impresionante de bani prin contrabandă cu tutun.

Doar la perchezițiile de joi dimineață, procurorii au găsit în casele suspecților peste 100.000 de mii de euro, droguri, o armă și, evident, tigarete.

Greu de spus câți bani au făcut aceștia până să fie prinși. Spre exemplu, în timp ce erau moniotorizati, au fost prinși în flagrant încercând să vândă sute de mii de țigări care ar fi valorat 50.000 de euro.

Cert este că erau organizați în două grupări și alimentau piața neagră din Reșița și Bocșa. Erau organizați întocmai ca un grup infracțional: aveau un lider, oameni care se ocupau de aprovizionare, transportatori și cei care se ocupau de distribuție.

Procurorii mai spun că erau permanant preocupați să își extindă afacerea ilegală. Acum sunt anchetați penal pentru contrabandă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO