Gospodărie din Colți, Buzău, atacată de urs, după ce o ursoaică a fost ucisă și batjocorită

19-04-2019 11:56


Gospodărie din Colți, Buzău, atacată de urs, după ce un alt animal a fost ucis

Un urs a atacat, în noaptea de joi spre vineri, o gospodărie din Colţi, Buzău, ucigând miei şi oi, la doar câteva ore după ce un alt urs, bănuit că a terorizat mai multe luni zona, a fost ucis și batjocorit de cei care l-au capturat.

Atacul vine la câteva ore după ce ursul bănuit că teroriza localnicii din zonă a fost împuşcat, după obţinerea unui aviz de la Ministerul Mediului.

Primarul localităţii buzoiene Colţi, Pavel Rădulescu, a anunţat, vineri, pe Facebook, că un nou atac s-a înregistrat noaptea trecută, scrie News.ro.

Din imaginile postate de primar pe Facebook se pot observa anexe distruse şi mai multe animale ucise, fiind vorba despre oi şi miei.

”Alt atac, alt urs. Problema e mult mai gravă. Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor. A fost azi noapte. Invit ONG-urile, protecţia animalelor să-l ia şi să-l ducă unde vor dânşii...”, a scris primarul comunei Colţi.

IMAGINI ÎN URMA ATACULUI ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL

Într-unul dintre comentariile de la postare, o persoană scrie că localnicii au împușcat un alt urs și nu pe cel care ataca gospodăriile oamenilor.

"Ați impușcat un alt urs, nu pe ăla care trebuie. Nu e tocmai ușor de identificat, și dacă trageti aleator, șanse mici să il nimeriți. Nu toți ursii atacă gospodariile, ăsta e un comportament aberant al unui anumit urs. Tineți cont de faptul ca urșii mananca 80% fructe/radacini. Cel care care vine in fiecare seara in curte o face din placere, nu din nevoie", a scris internautul.

Celelate comentarii apără inițiativa primarului din Colți, spunând că localnicii au fost terorizați de animal.

Urs batjocorit după ce a fost ucis

Primarul din Colți este protagonistul unui scandal, după ce imagini postate pe net îl arată stropind cu bere un urs ucis în baza avizului de la Ministerul Mediului.

Animalul, suspectat că a comis zeci de atacuri asupra animalelor domestice încă din 2015, a fost împuşcat, după care cei care l-au capturat și-au bătut joc de cadavru.

Ursul a fost strâns de gât cu sfori şi lstropit cu bere.

″Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut”, spune unul dintre cei care au ucis animalul, pe o înregistrare apărută în spațiul public.

Primarul a postat şi câteva fotografii cu cadavrul ursului, dar şi un filmuleţ în care alesul local şi cei care-l însoţesc sunt bucuroşi că au împuşcat animalul şi se pozează cu el, asemenea unui trofeu.

Ministrul Mediului a cerut anchetă

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, joi seară, demararea unei anchete la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Buzău şi la Garda de Mediu, după apariţia imaginilor.

De altfel, reprezentanţi ai Ministerului Mediului au anunţat vineri că la Buzău vor fi demarate două anchete: una de către Corpul de Control al ministrului la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, alta de către Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu care va verifica modul în care fondul de vânătoare din localitate şi Primăria, au pus în aplicare autorizaţia de mediu pentru recoltarea exemplarului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO