Motivul pentru care profesoara înjunghiată la Ploiești e considerată vinovată de incident

19-04-2019 09:35


Ploiesti, profesoara, elev, injunghiata, arestat

Profesoara înjunghiată de un fost elev, la Colegiul ”Spiru Haret” din Ploieşti, este considerată vinovată de producerea incidentului din 29 ianuarie.

Potrivit rezultatului anchetei interne, profesoara înjunghiată nu a respectat regulamentul, ea aflându-se în cancelarie, nu la poartă aşa cum ar fi trebuit în condiţiile în care era profesor de serviciu.

“Profesorul de serviciu asigură desfășurarea procesului de învățământ în bune condiții, îndrumând și controlând activitatea din școală (clădirea școlii, atelierelor, cămin băieți, curtea școlii), având următoarele atribuții: alin. 4 supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul”, se arată în raport, potrivit ziarulincomod.ro.

Profesoara a fost înjunghiată în fața cancelariei de un fost elev, Mihai Alexandru Nițescu, care a intrat în școală, strecurându-se printre elevi și ajungând până la cancelarie, unde a chemat-o pe profesoară pe hol.

În procesul verbal al anchetei se arată că și portarul școlii este considerat vinovat. El a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioada de trei luni “pentru că şi-a făcut în mod superficial datoria” şi a permis fostului elev accesul în şcoală.

Directorul general al colegiului Spiru Haret din Ploieşti, Sofia Stan, a declarat pentru News.ro că, în urmă anchetei, portarul unităţii de învăţământ a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioada de trei luni “pentru că şi-a făcut în mod superficial datoria” şi a permis fostului elev accesul în şcoală.

Reacția Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ

FSLI a condamnat, vineri dimineață, decizia comisiei de cercetare din cadrul Colegiului “Spiru Haret” din Ploieşti care a găsit-o vinovată pe profesoara înjunghiată şi a cerut Ministerului Educaţiei soluţii pentru combaterea violenţei în şcoli, informează News.ro.

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă ferm decizia membrilor comisiei de cercetare din cadrul Colegiului “Spiru Haret” – Ploieşti care consideră că profesoara care a fost înjunghiată în faţa cancelariei pe 29 ianuarie 2019 se face vinovată de nerespectarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare. Este inadmisibil să i se impute faptul că nu a supravegheat intrarea în unitatea de învăţământ alături de portar. Cum ar fi schimbat situaţia de fapt, deosebit de gravă, dacă profesoara ar fi fost la intrare? Agresorul nu şi-ar fi continuat planul? Oare, membrii comisiei nu ar trebui să aibă un alt obiectiv, respectiv acela prin care să dispună toate măsurile prin care un astfel de incident să nu mai aibă loc", consideră FSLI, care cere intervenţia Ministerului Educaţiei Naţionale.

În opnia sindicaliştilor, "cadre didactice din acea unitate de învăţământ demonstrează nu doar superficialitate, ci lipsă de empatie faţă de propria lor colegă aflată într-o situaţie de o gravitate ieşită din comun şi un total dezinteres faţă de problema reală: o profesoară a fost înjunghiată într-o unitate de învăţământ", se arată într-un comunicat.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO