Generalul in rezerva Pavel Abraham, audiat in dosarul Mineriadei. Ce s-ar fi intamplat in iunie 1990 la scoala de la Baneasa
Pavel Abraham, fost ofiter de politie, in prezent avocat, - a fost audiat vinerii de procurorii Parchetului General, in dosarul Mineriadei din iunie 1990.
Generalul in rezerva a fost citat ca martor, sa le explice procurorilor ce s-a intamplat in sediul Scolii de Ofiteri de la Baneasa, unde - in timpul Mineriadei - era adjunct. Procurorii sustin ca acolo mai multe persoane ar fi fost batute crunt, insa generalul neaga acuzatiile.
"Exclus. Au fost o parte din ele batute, s-au exercitat violente in oras. Acolo nu s-au exercitat nicun fel de violenta. De fapt, acest persoane care au venit nu se aflau in custodia noastra, ci a parchetului si a politiei Capitalei de la acel moment", a spus Abraham.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aproape o ora a stat Pavel Abraham in biroul procurorilor Parchetului General si a dat explicatii despre ce s-a intamplat in timpul Mineriadei din 13-15 iunie '90, la Scoala de Ofiterii de la Baneasa, institutie care in prezent se numeste academia de politie. Procurorii au declaratii date de mai multe persoane care sustin ca mai multi civili au fost dusi acolo si batuti crunt.
El spune ca " acolo nu au fost oameni batuti, au venit raniti de pe strada "
In acelasi dosar, redeschis prin decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului”, fostul presedinte Ion Iliescu a fost pus oficial sub acuzare, pentru infractiuni impotriva umanitatii.
Alaturi de el sunt considerati suspecti fostul sef al SRI, Virgil Magureanu si Nicolae Dumitru, fostul prim-vicepresedinte al FSN. Toti sunt acuzati, ca ar fi planuit reprimarea sangeroasa a protestelor din Piata Universitatii, din iunie 1990.
In ultimele 5 luni, procurorii militari spun ca au audiat 455 de victime, si urmasi ai acestora, precum si 18 martori. Au verificat alte 1.000 de persoane si au emis in total 850 de citatii.
Sursa: Pro TV
Etichete: ancheta, ion iliescu, parchetul general, mineriada, baneasa, pavel abraham, 1990,
Dată publicare:
19-08-2016 13:56