Generalul in rezerva Pavel Abraham, audiat in dosarul Mineriadei. Ce s-ar fi intamplat in iunie 1990 la scoala de la Baneasa

×
Codul embed a fost copiat

Pavel Abraham, fost ofiter de politie, in prezent avocat, - a fost audiat vinerii de procurorii Parchetului General, in dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Generalul in rezerva a fost citat ca martor, sa le explice procurorilor ce s-a intamplat in sediul Scolii de Ofiteri de la Baneasa, unde - in timpul Mineriadei - era adjunct. Procurorii sustin ca acolo mai multe persoane ar fi fost batute crunt, insa generalul neaga acuzatiile.

"Exclus. Au fost o parte din ele batute, s-au exercitat violente in oras. Acolo nu s-au exercitat nicun fel de violenta. De fapt, acest persoane care au venit nu se aflau in custodia noastra, ci a parchetului si a politiei Capitalei de la acel moment", a spus Abraham.

Aproape o ora a stat Pavel Abraham in biroul procurorilor Parchetului General si a dat explicatii despre ce s-a intamplat in timpul Mineriadei din 13-15 iunie '90, la Scoala de Ofiterii de la Baneasa, institutie care in prezent se numeste academia de politie. Procurorii au declaratii date de mai multe persoane care sustin ca mai multi civili au fost dusi acolo si batuti crunt.

El spune ca " acolo nu au fost oameni batuti, au venit raniti de pe strada "

Citește și
mineriada 1999
Romeo Beja, lider al mineriadei din 1999, arestat dupa 11 ani de la condamnare. Calculul gresit care l-a bagat dupa gratii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

In acelasi dosar, redeschis prin decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului”, fostul presedinte Ion Iliescu a fost pus oficial sub acuzare, pentru infractiuni impotriva umanitatii.

Alaturi de el sunt considerati suspecti fostul sef al SRI, Virgil Magureanu si Nicolae Dumitru, fostul prim-vicepresedinte al FSN. Toti sunt acuzati, ca ar fi planuit reprimarea sangeroasa a protestelor din Piata Universitatii, din iunie 1990.

In ultimele 5 luni, procurorii militari spun ca au audiat 455 de victime, si urmasi ai acestora, precum si 18 martori. Au verificat alte 1.000 de persoane si au emis in total 850 de citatii.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Iliescu, despre Revolutie si Mineriada
Iliescu, despre Revolutie si Mineriada "Acum sa stam sa tot plangem mortii, in loc sa tragem concluzii politice"

Fostul presedinte Ion Iliescu a sustinut joi, referindu-se la dosarele Revolutiei si Mineriadei, ca CEDO "este alimentata" de oameni din tara, "interesati" in acest sens.

Romeo Beja, lider al mineriadei din 1999, arestat dupa 11 ani de la condamnare. Calculul gresit care l-a bagat dupa gratii
Romeo Beja, lider al mineriadei din 1999, arestat dupa 11 ani de la condamnare. Calculul gresit care l-a bagat dupa gratii

La aproape 11 ani de cand a fost condamnat Romeo Beja, mana dreapta a lui Miron Cozma, a ajuns la inchisoare. Gasit vinovat de organizarea mineriadei din anul '99, Beja a fugit imediat din tara si a obtinut azil politic in Austria.

Dosarul
Dosarul "Mineriada", reluat de la zero de procurorii militari. 211 persoane voi fi audiate pana la sfarsitul lui martie

La 26 de ani de la Mineriada din iunie 1990, procurorii militari au reluat de la zero acest dosar, iar marti au audiat martori si victime.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.