Galaţi, portul la Dunăre unde se mai fac croaziere pe fluviu doar o zi PE AN

Dată publicare: 30-06-2019 08:19
Dată actualizare: 30-06-2019 08:24


O tradiție veche a fost reînviată pentru o zi la Galați - croazierele pe Dunăre. Sute de oameni s-au îmbarcat pentru o plimbare gratuită pe fluviu, oferită cu ocazia Zilelor Dunării.

Nostalgicii și-au amintit cu bucurie când astfel de curse aveau loc în mod regulat, nu doar în momente festive.

Încă de la începutul zilei, navele s-au umplut cu pasageri dornici să admire oraşul de pe apă. Cu nostalgie, unii au mărturisit că ar face asta mai des, dacă ar avea ocazia.

"Îmi amintesc foarte bine când erau curse Galati-Brăila, dus-întors, sau cu bilet direct, dacă voiai să rămâi în Brăila. Era bine!", spune un localnic.

Şi marinarii au retrăit vremurile de altădată, când astfel de curse erau organizate cu regularitate.

Nicolae Giurgiuveanu, comandantul navei: "Cu plecare la 10 seara din Galaţi şi întoarcere a doua zi, seara, până la Sfântu Gheorghe. Dar astea se făceau mai ales în perioada scrumbiei. Acuma nu se mai organizează croaziere."

Sandu Traian, organizator: "Marcam ceea ce avem mai preţios la Galaţi, ca activ natural, să zic aşa, Dunărea - este cea care ne conferă identitate şi acest oraş trebuie să respecte identitatea Dunării."

De departe, cei mai încântaţi au fost copiii, care au descoperit că pot deveni piraţi şi astfel şi-au început aventură. Plimbările gratuite cu vaporul au fost organizate cu ocazia Zilei Dunării, eveniment internaţional marcat în fiecare an pe 29 iunie.


VIDEO PROTVPLUS.RO