Galatenii inundati au primit ajutoare de la oameni impresionati de situatia lor. 35 de case nu mai pot fi locuite
Au trecut cinci zile de cand apele involburate au inundat 22 de localitati din judetul Galati si au lasat in urma durere, lacrimi si neputinta. Cei napastuiti de soarta incearca acum sa-si adune puterile si sa-si curete gospodariile.
Pe de alta parte, oameni care au vazut prin ce trec localnicii de acolo s-au mobilizat si au incercat sa ii ajute. Au trimis alimente, paturi, haine sau incaltaminte - totul pentru a le mai alina suferinta. Iar o asociatie de voluntari a donat hrana pentru 150 de persoane, dar si pentru animalele lor.
Disperati si cu lacrimi in ochi, oamenii din localitatile maturate de suvoaie s-au bucurat de fiecare lucru primit de la romani cu suflet mare, impresionati de ce au lasat inundatiile in urma.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Multi dintre cei napastuiti spun insa ca au ajuns la capatul puterilor, mai ales ca in cazul unora, cosmarul se repeta. Si-au scos namolul din case si incearca sa mai repare cate ceva, mai ales ca iarna se apropie. Cel mai greu este insa pentru batranii care au muncit o viata intreaga, iar acum li se pare imposibil sa o ia de la capat.
Potrivit unui ultim bilant, 35 de case au fost grav avariate si nu mai pot fi locuite, asa ca proprietarii primesc ajutor din partea primariilor. Apa care a navalit peste cele 22 de sate din judetul Galati a inecat si sute de animale si mii de pasari. Pentru cainii oamenilor care au supravietuit puhoiului, un ONG a adus mancare, dar si veterinari care sa-i vaccineze.
Autoritatile au pus la dispozitia oamenilor mai multe statii de filtrare pentru a le asigura apa potabila.