Gabriela Firea explică de ce nu au putut polițiștii locali să intervină la petrecerea din Herăstrău
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat petrecerea desfășurată sâmbătă seara în fața unei terase din Parcul Herăstrău din București, explicând și de ce polițiștii locali nu au putut interveni în acel moment.
„Ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Am aflat cineve este proprietarul acestei terase şi va fi chemat luni pentru a i se pune în vedere că legea este pentru toată lumea”, a declarat Gabriela Firea, la Digi 24.
Edilul a explicat că tinerii nu încălcau nicio lege, motiv pentru care polițiștii locali nu au putut interveni să oprească petrecerea.
„În practică pur şi simplu Poliţia Locală, în momentul în care intră într-o astfel de zonă să îi informeze pe cetăţeni ce lege încălca, dar nu exista nicio posibilitate prin care acea terasă să fie închisă imediat. Nu am putut preîntâmpina, pentru că au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe, care nu păstrau distanţa. Am reuşit târziu să închidem acea terasă şi să trimitem oamenii acasă”, a mai spus Gabriela Firea.
Politia Locală a amendat administratorii restaurantului cu 6.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice, iar autorizația de funcționare a terasei a fost suspendată.
După două luni de stat în casă, tinerii din București au uitat de distanțarea socială la prima petrecere adevărată, în aer liber, din Parcul Herăstrău. În grupuri mai mari sau mai mici, au glumit, au stat pe iarbă, sau au dansat pe asfalt până aproape de miezul nopții. Un DJ a întreținut atmosfera, iar mâncarea și băutura au fost asigurate de câteva restaurante din zonă, care au vândut „la pachet”, pentru a respecta legea. DETALII AICI
Și Poliția Capitalei a transmis un punct de vedere cu privire la petrecerea din parc:„Referitor la faptul că la un local din zona de nord a Capitalei este permis accesul, facem precizarea că în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că servirea se face în sistem "take away". După achiziționarea produselor, acestea sunt consumate de persoane în apropierea localului.”
În timpul stării de alertă „sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, concerte sau orice alte întruniri în spații deschise, precum și de activități culturale, științifice, artistice, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, activități de fitness, activități în piscine și de tratament balnear desfășurate în spații închise.”
CITEȘTE ȘI: Stare de alertă în România. Principalele restricții și măsuri ce se aplică timp de 30 de zile