Descoperire fascinantă. Bebelușii îngropați cu „căști” confecționate din alte cranii
Un gup de cercetători din America de Sud au făcut o descoperire foarte interesantă. În cimitirele străvechi din Ecuador, bebelușii erau îngropați cu căști confecționate din craniile altor copii.
Într-o cercetare științifică în revista Latin American Antiquity, sunt prezentate săpăturile de pe coasta Ecuadorului realizate între 2014 și 2016, prin care au fost descoperite rămășițele a 11 indivizi îngropați în morminte antice, relatează CNN.
Cercetarea, condusă de oameni de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, a constatat că trupurile erau îngropate purtând craniile altor persoane pe post de „cască”. Cercetarea a arătat cum mai mulți sugari erau îngropați purtând craniile unor copii mai mari.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Rămășițele a doi dintre sugarii care purtau „căști” din craniidatează de peste 2.000 de ani.
Cercetătorii au spus că respectivele „căști” probabil mai aveau carne pe ele atunci când au fost puse pe capetele sugarilor.
În cadrul studiului, cercetătorii au recunoscut că au mai rămas cu o serie de întrebări. Aceștia au remarcat că respectivele căști erau simboluri importante în America de Sud, iar copiilor morți li se oferea adesea un tratament special după moarte.
Povestea din spatele „căștilor”
„Capul uman a fost un simbol puternic pentru multe culturi din America de Sud”, se relatează în studiu.
Cercetătorii au speculat că respectivele căști ar fi fost o încercare de „a proteja sufletele bebelușilor”.
Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că nu au existat dovezi potrivit cărora mormintele să mai fi fost cercetate înainte.
La începutul lui 2019, arheologii din Peru au găsit rămășițele a aproximativ 250 de copii, sacrificate de civilizația pre-columbiană Chimu.