Focare de COVID-19 în nouă spitale din Capitală
În nouă spitale din Capitală au izbucnit focare de Covid-19. Sunt bolnavi în egală masură, atât medici, cât și pacienți.
Nou vârf de infectări de la debutul pandemiei
Numărul celor internați cu SARS-Cov-2 a trecut de 7 mii și este aproape dublu față de săptămâna trecută. Mai grav, în ultimele 24 de ore, am atins un nou vârf de la debutul pandemiei, 19.685 de noi infectări. De marți, românii se pot testa și la medicul de familie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Peste 11 mii de apeluri au fost înregistrate de sâmbată dimineață până luni seară la call center-ul DSP București. Cele mai multe pentru testare. Chiar dacă oamenii vor să meargă într-un centru din spital, mai întâi trebuie să se înregistreze aici, iar cei care preferă să fie testați acasă au de așteptat și căte 3 zile.
Oană Nicolescu, director DSP București: „Aceste testări gratuite se realizeză doar pentru cei care prezintă simptomatologie, persoanele care se pot deplasa. Sunt nedeplasabile dacă simptomatologia chiar este agravată. Le sugerăm să sune la 112.”
În Craiova, unde se pot testa gratuit la centrul deschis la Spitalul Județean toți cei care prezintă simptome, din 4 mii de solicitanți, 46% au avut rezultat pozitiv. Acum, rata de pozitivare la nivel național este de 31,7 la sută.
Teste pentru depistarea SARS-Cov-2 fac și aproape 4 mii de medici de familie. Oamenii pot merge la orice cabinet, nu doar la cel la care sunt înscriși.
Aproape 20 de mii de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore cu COVID-19
Numărul persoanelor internate a ajuns la 7.094, cu 724 mai multe decât luni și aproape de două ori față de începutul săptămânii trecute, când erau 4218. La terapie intensivă au nevoie de ajutor 650 de bolnavi.
Zeci de doctori și asistente de la Spitalele Colțea, Witting, Elias, Obregia, Fundeni și Colentina sunt în izolare, iar în spitalele de pediatrie este aceeași problemă.
Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Grigore Alexandrescu: „36 de cadre medicale. Cei care sunt vaccinați stau 7 zile, cei care nu, 10. Încercăm să-i suplinim pe cei care lipsesc.”
Între cei care sunt sub supraveghere medicală se află 643 de copii. Pe de altă parte, miercuri începe vaccinarea copiilor care au împlinit 5 ani. 3521 au fost deja programați.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, varianta Omicron poate supraviețui mai mult față de celelalte tulpini pe suprafețele din plastic și pe piele.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, spital, coronavirus, focar,
Dată publicare:
25-01-2022 19:02