Fetiţa de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută, transferată la Fundeni. Medicii vor decide dacă are nevoie de transplant
Fetiţa de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni, după ce medicii de la Grigore Alexandrescu îi vor face toate investigaţiile.
Dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.
Fetiţa de 5 ani va fi transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce i se vor face toate consulturile: cardiologic, CT, pediatric. La Spitalul Fundeni, medicii îi vor face analize de specialitate şi vor decide dacă este nevoie de un transplant hepatic sau nu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În cursul zilei de joi mama copilului a fost investigată în eventualitatea unui transplant de ficat pentru fetită.
Dr. Radu Zamfir, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant a explicat pntru news.ro care sunt paşii care vor fi urmaţi odată ce fetiţa în vârstă de 5 ani va ajunge la Centrul de Transplant Hepatic, la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală.
“Pacienta va fi transferată la IC Fundeni in vederea stabilirii indicatiei de transplant hepatic si evaluării pretransplant ficat. Dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni, de către o echipă multidisciplinară formată din specialişti de la I C Fundeni şi de la Spitalul Grigore Alexandrescu”,a declarat pentru News.ro directorul ANT, Dr. Radu Zamfir.
Fetiţa a fost internată în data de 4 aprilie la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii nu au detectat atunci în cazul ei nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negative. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nici nu a avut legătură epidemiologcă cu alt caz raportat către OMS Europa. Copilul a ajuns la spital cu insuficienţă hepatică, transaminaze crecute şi icter la un copil la care nu există marker de infecţie virală hepatică, aşa cum au anunţat responsabilii din Ministerul Sănătăţii în data de 25 aprilie.
Ulterior, în urma investigaţiilor de specialitate, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu nu au detectat în cazul fetiţei prezenţa adenovirusului, ci doar a anticorpilor SARS-CoV-2.
Prof. Dr. Vlad Braşoveanu de la Spitalul Clinic Fundeni a explicat pentru News.ro că nu este exclusă posibilitatea ca fetiţa să sufere de boala Wilson, o afecţiune care presupune un deficit enzimatic, process care duce la acumularea cuprului în sistemul nervos central. La Spitalul Clinic Fundeni însă echipa medicală, în urma analizelor de specialitate, va stabili concret diagnosticul şi va decide dacă se va impune sau nu o operaţie de transplant hepatic.