Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Bisericile din oraș s-au alăturat evenimentului
Colorat și viu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu însuflețește tot orașul. Sunt reprezentații la tot pasul, artiști cu multă energie, iar turiștii și localnicii veseli par să fie într-o vacanță continuă.
Seara trecută a fost una plină de muzică, acrobații de circ, trupe de instrumentiști ambulanți, dar și ritmuri columbiene. Fabrici abandonate, au devenit spațiu de spectacol.
Birta Benonysdottir, artistă: „Am simțit energia asta grozavă din partea publicului, a fost foarte frumos.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Spectatorii au rămas uluiți de povestea din culise.
Tânără: „Foarte impresionant, mai ales coregrafiile, cum au reușit să le prindă de fiecare dată."
Tânără: „Oamenii ăștia care fac balet pentru mine sunt niște minunați, depun super, super mult efort.”
Turist japonez: „Circul e grozav, muzica e grozavă, la fel și berea de aici, foarte ieftină.”
Pe străzile Sibiului, artiștii ambulanți italieni se întrec într-o fantezie muzicală. Membrii trupei și-au făcut din lemn, hârtie și arcuri câteva păpuși reprezentative pentru teatrul muzical. Păpușarii fură un zâmbet și câteva mișcări de dans oricui pleacă urechea să-i asculte.
Eric vine din Franța și reușește să imite o orchestră întreagă cu micile lui instrumente recondiționate dintr-un ceasornic vechi, câteva tigăi pe post de tobe și un mic trombon.
Acestă trupă numeroasă de percuționiști din Columbia a reușit mai bine de o oră să pună publicul pe jar cu ritmurile de samba-reggae.
Oscar Jabier Cardona, artist: „Este felul nostru de a întâmpina publicul, cel mai vesel show ce îl avem. Mereu cu acest ritm punem în mișcare mulțimea și motivăm lumea să sară, să danseze.”
Turiștii și localnicii nu se mai satură de teatru, muzică și energia orașului.
Tineri: „Ne-a fost dor de frenezia asta, de atmosfera asta de festival, de oamenii faini care vin din tot felul de locuri.”
Bărbat: „Am uitat de absolut orice, ne simțim foarte bine, ne distrăm, ieșim în oraș.”
Turist străin: „E foarte drăguț aici, nu am mai fost până acum în România. E prima oară aici și sunt tare fericit.”
Și bisericile din oraș s-au alăturat festivalului. Sinagoga, de pildă, găzduiește un musical, biserica romano catolică, un concert de gospel, iar cea greco-catolică, un concert de muzică portugheză.
Vicențiu Rahău, coordonator evenimente indoor FITS: „Toate bisericile participă la această sărbătoare a comunității, oferă o altă atmosferă și nu cum este în sălile de spectacol."
Într-o fostă fabrică de materiale de construcții se joacă „Povestea unei prințese deocheate” și „Faust”, ambele regizate de Silviu Purcărete. În aceeași incintă, spectacolul „Faust", în regia lui Silviu Purcărete, se joacă și în acest an cu casa închisă.
Vicențiu Rahău, coordonator evenimente indoor FITS: „Faust, care a transformat multe spații în toată Europa, iată continuă acestă poveste superbă."
Mai sunt șase zile de festival și câteva sute de reprezentații. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge în acest an până în satele din jur, la Cisnădioara și Săliște.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, teatru, FITS,
Dată publicare:
28-06-2022 08:29