Ce soluție au găsit fermierii pentru a vinde mai ușor fructele. Clienții pot culege singuri merele direct din livadă
Pentru a-și vinde fructele, unii fermieri vin cu tot felul de idei. De exemplu, îi lasă pe clienți să-și culeagă singuri merele direct din livadă.
Avantaje sunt de ambele părți. Oamenii își aduc aminte de copilărie și viața la țară, iar producătorii nu mai trebuie să facă un drum la piață.
La jumătate de oră de Alba-Iulia, găsim o livadă cu meri, ce se întinde pe 2 hectare. Acum, a devenit piață în aer liber pentru doritori, care nu sunt puțini. Oamenii își pot alege singuri cele mai frumoase fructe, direct din pom.
Femeie: "Ne plac merele și ne alegem noi. Sunt foarte bune la gust. Mult mai avantajos, nouă ne și place să fim în natură, cu familia”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De altfel, clienții petrec și timp în natură, unii în familie, ca pe vremea bunicilor. Mulți au mai venit și în anii trecuți, iar acum s-au întors. Au plecat cu lăzile pline de mere, pe care le vor păstra până la primăvară.
Bărbat: "Iau o cantitate de 100 de kg pentru toată iarna, le pun în pivniță. Vin în livadă, iau două mere, trei mere mă duc la celălalt pom, le aleg după cum îmi place mie."
Producția a fost una destul de bună anul acesta, spun fermerii, care se bucură de avantajele acestei idei.
Cornel Baba – proprietar livadă: "Timp de piață nu avem noi suntem producători. Forța de cules la mere nu mai este, nu mai găsești oameni, depozitarea este costisitoare."
Prețul unui kilogram de mere culese direct din livadă este de 3 lei. Fructele care cad pe jos sunt transformate în suc ori țuică.