SkirtBike 2015. Mii de tinere s-au plimbat, in fusta si pe biciclete, prin marile orase. Printre ele au fost si "intrusi"

Ultima actualizare: 10-06-2015 06:54

Daca pe orice sa de bicicleta ar fi o tanara care pedaleaza energic in fusta, razboiul istoric dintre soferi si partenerii de trafic pe doua roti s-ar incheia subit.

Aceasta ar fi concluzia evenimentului numit SKIRTBIKE, adica "in fusta, pe bicicleta". Au fost in total 12 curse cu mii de participante in marile orase din tara. Ideea a fost sa le incurajeze pe cele care aleg acest mijloc ecologic de transport sa nu isi cenzureze feminitatea.

Cu mai bine de un secol in urma, doamnele care voiau sa-si dovedeasca emanciparea abandonau fustele si imbracau cu mandrie pantaloni. Dar duminica s-a intors roata si sute de bicicliste au preferat fusta! Din solidaritate... sau poate constransi de partenere, la fel au facut si unii domni.

SkirtBike e cea mai asteptata plimbare colectiva a anului si organizatorii vor sa fie un manifest al celei mai mari comunitati de bicicliste, de toate varstele.

Acum 5 ani, la prima plimbare, au participat 130 de tinere. Pentru duminica, s-au inscris peste o mie. Traseul fetelor a inceput la Palatul Copiilor si s-a terminat pe strada Matasari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO