Expoziție Lego în Cluj-Napoca. Care sunt cele mai impresionante exponate
Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca găzduieşte, în acest sfârșit de săptămână, unul dintre cele mai mari evenimente din România dedicat pasionațiilor jocului de LEGO.
Publicul, deloc puțin, a putut admira creații inedite atât ale artiștilor din România, cât și ale celor străini, care au realizat o adevărată lume în miniatură. Expoziția mai poate fi vizitată și duminică.
De la avioane, mașinuțe, trenuri și zgârie noi, până la orașe întregi în miniatură, practicanții jocului LEGO s-au întrecut în creații cât mai diverse.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Construcțiile colorate și jucăriile care se pot mișca au fost atracțiile principale ale expoziției. Anul acesta, pasionații jocului s-au transformat în adevărați arhitecți, și au creat machetele celor mai emblematice clădiri din Cluj-Napoca, cum ar fi Catedrala Sfântul Mihail, din centrul orașului, și Casinoul. Copiii au fost cei mai încântați.
Copil: "E cea mai tare expoziție din viața mea!".
Mama copilului: "E o idee excelentă și o bucurie atât pentru copii, cât și pentru părinți".
Expoziția are o tradiție de peste un deceniu la Cluj-Napoca, iar anul acesta organizatorii au reușit să aducă și creații speciale din străinătate. Cu răbdare și pricepere, practicanții jocului LEGO petrec chiar și ani întregi pentru a construi o machetă.
Balogh Laszlo, reprezentant Asociația Brickenburg: "Avem exponate atât de la colegii din țară, cât și din Bulgaria și Franța. Depinde de complexitatea piesei, poate să dureze de la câteva ore, până la luni sau ani. Până faci ideea, aduni piesele și faci construcția în sine... 2-3 ani".
Expoziția mai poate fi vizitata și duminică, până la ora 17:00, iar intrarea costă 5 lei.
Masca și distanțarea sociala au rămas obligatorii și anul acesta.