Expozitie de arta, intr-o cazarma parasita. Unde puteti vedea operele celui mai apreciat artist roman al momentului

Dată publicare: 11-10-2015 17:59
Dată actualizare: 14-10-2015 07:02


Doi dintre cei mai apreciati artisti romani contemporani peste hotare, Dan Perjovski si Adrian Ghenie, expun in urmatoare luna in Romania.

Este vorba, despre un eveniment de amploare dedicat artei, contemporane in Timisoara si Arad, la care au fost invitati 100 de artisti. Proiectul isi propune sa readuca la viata spatii uitate asa ca lucrarile lor pot fi admirate nu doar in muzee sau galerii de arta ci si in hale sau cladiri parasite.

Una dintre principalele atractii ale evenimentului Art Encounters este Camera lui Darwin, a pictorului Adrian Ghenie. Dupa ce a fost expusa in mari orase ale lumii, instalatia este acum pentru prima data in fata romanilor, la Timisoara.

Camera vrea sa redea, de fapt, impresia ca patrunzi in atelierul unui maestru si este o reproducere tri-dimensionala a unui celebru tablou semnat de Rembrandt in 1632 - "Filosoful in meditatie".

Altfel, evenimentul Art Encounters este o intalnire a artistilor din diverse generatii. Pot fi admirate atat creatiile lui Horia Bernea, cat si ale lui Mircea Cantor. Printre varfurile expozitiei se numara si desenele lui Dan Perjovski.

Ovidiu Sandor, presedinte ART ENCOUNTERS: "Cred ca e un eveniment foarte necesar si dorit pentru intreaga scena de arta contemporana romaneasca. Acest loc unde artistii, curatorii, colectionarii, galeriile si muzeele sa se poata intalni, loc in care sa aibe loc acest dialog al artei, dialog intre artisti,intre diversele generatii, intre artistii romani si cei din strainatate"

Daca peste hotare au fost expuse in galerii de arta renumite, la noi unele lucrari au ajuns in spatii neconventionale. Cazarma U, o cladire istorica parasita din centrul orasului, a fost transformata intr-o galerie de arta. Pe parcursul intregii luni, vor fi organizate activitati interactive pentru iubitorii de arta. Iar intrarea la toate expozitiile este libera!
 


VIDEO PROTVPLUS.RO