Explicatia muncitorilor filmați în timp ce încărcau de zor cu lopeţile apă dintr-o baltă, într-o roabă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Imagini demne de un film de comedie au fost surprinse într-un cartier din Galaţi, unde se construieşte o parcare. Doi muncitori trimişi să pregătească terenul încărcau de zor cu lopeţile apă dintr-o baltă.

O puneau într-o roabă şi o cărau peste stradă, unde o vărsau într-o canalizare. Totul, sub supravegherea unui şef de echipă, care analiza atent câteva foi de hârtie. Imaginile au ajuns şi la reprezentanţii primăriei, care au cerut explicaţii de la cei care vântură apa de ploaie pe bani publici.

În imaginile filmate dintr-un apartament de peste drum se vede cum muncitorii pur şi simplu plimbă apa de ploaie, adunată într-o baltă.

Patru bărbaţi par să aibă atribuţii clare: doi încarca apă cu lopeţile în roaba, unul cara roaba până la canalizare, iar altul îi supraveghează, cu nişte foi în mână.

Muncitorul care cară apă cu roaba:

"- Şi cu ce vreţi s-o car?

- Nu aveţi altceva?

- Păi aduceţi dumneavoastră şi car eu. 

- Dar e normal să căraţi apă cu roaba, domnule?

- Dumneavoastră altă treabă n-aveţi?

-  Nu, că eu nu lucrez în construcţii.

- O pompă, ceva, nu v-au adus?

- N-avem, deocamdată.

- V-au filmat locatarii de aici, din zonă, şi râdeau de dumneavoastră!

- N-are decât să râdă, eu ce vreţi să fac?"

Locatarii din zonă nu pot face altceva decât să râdă cu amărăciune de muncitori şi de cheful lor de muncă.

Firma pentru care lucrează cei patru bărbaţi are contract cu primăria Galaţi să amenajeze o nouă parcare, într-un cartier din centrul oraşului. Şi pe angajaţii primăriei i-a surprins cheful de muncă al celor patru.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt al primăriei Galaţi: "S-a luat legătura cu dirigintele de şantier, care se pare că a oferit şi o explicaţie logică pentru situaţia de-acolo: anume că sunt lucrări empirice, care se execută la faţa locului, pentru că nu există un utilaj special adaptat care să scoată apă dintr-o groapă care are doar douăzeci de centimetri."

Muncitorii vor mai putea să plimbe apa de ploaie până la sfârşitul acestui an, când este prevăzută prin contract încheierea lucrării de amenajare a unei parcări.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO