Expeditia inedita a patru tineri care au plecat cu pluta pe Mures. Scopul calatoriei de 460 de kilometri pe apa
Patru camarazi din Ludus si Cluj Napoca au plecat intr-o expeditie inedita: cu pluta pe Mures. Aventura ce va dura doua saptamani se va incheia la Nadlac si va reface traseul pe care erau duse marfurile in Ungaria, in urma cu cateva sute de ani.
Echipajului i s-a alaturat si un partener de nadejde - catelusa Lili, care s-a dovedit, nu o data, foarte curajoasa.
Cei patru, doi ingineri, un mecanic si un medic veterinar, visau de cand erau copii la o astfel de aventura.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Este o nebunie, un vis la care ma gandeam din copilarie fiind crescuti pe malul Muresului. Muresul ne-a pregatit multe surprize. De fapt, acesta este farmecul lui", spune Marius Olariu.
Si-au facut pluta singuri: din lemn, placaj si roti de tractor. Apoi, au pornit la drum. Nu fara Lili insa, o catelusa de 11 luni.
"O avem pe Lili care colaboreaza cu noi in toate felurile. Noaptea sta de paza", spune Florin Ciuguzean.
Iar atunci cand e nevoie, este echipata cu propria vesta de salvare.
De patru zile, de cand calatoresc pe Mures, temerarii au parcurs peste 100 de km. Deja au infruntat cascade si ploi torentiale.
"A trebuit sa invatam sa navigam, sa urmarim torentii de apa. O aventura. A doua zi a fost foarte cald ne-am parjolit, a treia zi ploaie", spune Tiberiu Orban.
S-au imbarcat in aceasta expeditie in Ludus, iar destinatia e Nadlac. Este o calatorie de 460 de kilometri, de-a lungul careia vaslesc cu simt de raspundere. Ziua sunt pe apa, iar noaptea opresc pe malul raului.
Cei patru vor sa refaca traseul pe care erau transportate in urma cu cateva sute de ani marfurile din Romania catre Ungaria. In '78, un alt grup a parcurs acelasi traseu, iar in 2011 experienta a fost repetata de alti tineri curajosi.