Evaluare Națională 2022: Nouă din zece contestații au dus la modificarea notei. Câți elevi au luat peste cinci
Contestațiile de la Evaluarea Națională nu schimbă tabloul de ansamblu. Doar 135 de elevi au primit media cinci după recorectare, iar 82,4% dintre candidați au promovat.
După rezolvarea contestațiilor, 16 elevi au primit media 10 și sunt liniștiți acum, că au locul asigurat la cele mai bune licee din România. În top 10, jumătate sunt din București.
Rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor arată că 82,4% dintre copiii care au participat la evaluare au luat peste cinci.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Câte contestații au fost făcute la română și matematică
Din cele 21.854 de contestaţii depuse de elevi, 13.000 au fost la limba şi literatura română. Este şi normal, pentru că există o oarecare libertate în rezolvarea cerinţelor în comparaţie cu matematica, unde au fost 8.000 de contestaţii.
Din total, peste 70% au primit puncte în plus după reevaluare. Ridică însă un semn de întrebare numărul mare de note schimbate, 19.000, adică nouă din 10 contestaţii au dus la modificarea notei.
Cum explică Sorin Câmpeanu faptul că un elev cu 2,80 la română a primit 8,70 după contestație
În Bihor, un elev notat inițial cu 2,80 la română, a primit după contestaţie 8,70. Ministrul Educaţiei spune că a fost o eroare.
Sorin Câmpeanu: „Greşeala a fost la transcrierea de pe borderou şi este încă un motiv pentru evaluarea digitalizată, când profesorii completează direct în fişierul informatic. Dacă te pui în postura elevului... e dramatic, de aceea suntem datori să facem ceva să nu se repete.”
De luni până pe 11 iulie, copii îşi pot completa opţiunile pentru licee şi şcoli profesionale, iar pe 14 iulie va fi repartizarea computerizată. Nota de la evaluare reprezintă 80% din media de admitere.
Care sunt cele mai bune licee din țară
Colegiul Naţional Sfântul Sava unde cei 238 de candidaţi la examenul de bacalaureat au reuşit să aducă o medie pe școală de 9,44, fiind considerat cel mai bun liceu. Urmează Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Capitală, patru licee din Cluj cu o medie de 9,38, apoi Iaşi şi Râmnicu Vâlcea.
Ştefania şi colega ei Miruna au absolvit anul acesta Colegiul Naţional Sfântul Sava.
Mihai Andreea Ştefania: „- Ce medie ai avut la Bac? - Am avut media 10. - Ce probe? - Mate, română şi fizică.”
Ștefania: „Sfatul meu pentru elevii de clasa a opta şi se gândesc la liceu la mai multe opţiuni e să se gândească la colectiv, la zonă. Eu cred că contează foarte mult să fii înconjurat de oameni cu aceleaşi scopuri ca şi tine pentru că pe parcursul a patru ani se pot întâmpla foarte multe, poţi fi influenţat, dar dacă sunt oameni care perseverenți în jurul tău, te împing să rămâi pe linia de plutire”.
Miruna Andreea Ştefan: „Alegerea unui liceu de top să zic aşa nu implică doar sprijinul unor profesori exigenţi care să seteze nişte standarde ridicate, ci şi un colectiv ambiţios, acesta e un mare merit al liceului.”
Săptămâna viitoare vor fi afişate rezultatele finale și la examenul de Bacalaureat.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: liceu, evaluare nationala, 2022, rezultate, contestatii, top,
Dată publicare:
30-06-2022 19:58