Sportivul David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber, la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.  

 

Popovici a încheiat cursa din semifinale cu timpul de 47.13, record mondial la juniori.

 

Luni, David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

David şi-a "spulberat" adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

Finala la 100 metri este programată miercuri, la ora 19.22.

 

Popovici, mai rapid decât Thorpe și Phelps

Distruge recordul mondial la juniori și este al doilea cel mai rapid din istoria probei, mai rapid decât Thorpe, mai rapid decât Phelps și noul nume de pe buzele tuturor este David Popovici.

Din tribune cursa a fost urmărită cu sufletul la gură de părinții lui David, care au fost în culmea fericirii să-l vadă pe prima treaptă a podiumului.

Un moment pe care David Popovici nu-l va uita niciodată a fost când legendarul înotător Ian Thorpe, unul dintre idolii săi, i-a pus la gât medalia de aur. Alături i-a fost și președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, care a luat și ea aurul la aceeași probă, dar la olimpiada de la Atena în 2004.

Ce a spus David Popovici după campionatul mondial din Ungaria

David Popovici, campion mondial, olimpic și european la înot: „A fost grozav! A fost o cursă rapidă și cred că lucrul care dă forță echipei și mă motivează să înot așa repede este că toți cei pe care îi iubesc ne privesc, iar cei de acasă cred în mine.”

Reporter: „Mai ai energie după cursa asta?”

Popovici: „Absolut. Sunt foarte obosit, dar am să mă duc la recuperare, pentru că nu mi-am terminat treaba, mai am de făcut și proba la 100 de metri.”

Și s-a ținut de cuvânt. David Popovici s-a calificat primul în semifinală și la proba de 100 de metri. Cu puțin peste 47 de secunde a fost mai rapid decât campionul olimpic, Caeleb Dressel.

David Popovici, elev la un liceu de top din București

Născut pe 15 septembrie 2004 în București, înotătorul legitimat la Clubul Dinamo, elev la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București, are deja șase medalii de aur în palmares.

Pe prima a luat-o în 2019 la olimpiada de vară de la Baku, la proba de 100 de metri liber, când nu împlinise 14 ani. Spune despre el că înoată din plăcere chiar dacă trebuie să facă sacrificii: se trezește la trei dimineața, iar la cinci începe primul antrenament.

David Popovici: „Nu a fost întocmai decizia mea, având patru ani, ai mei m-au trimis la înot pentru că aveam mici probleme cu spatele.”

Reporter: „Mai ai timp pentru tine? Să mergi la film, să te dai cu rolele?”

Popovici: „Role? Cred că mi-am dorit de Crăciun, dar m-au convins părinții și antrenorul că nu e o idee bună cu genunchii mei de înotător.”