EUROVISION 2013 FINALA. Pe ce loc a terminat Cezar Ouatu si ce tari ne-au acordat puncte

Cezar Ouatu

CEZAR OUATU - FINALA EUROVISION 2013. Cezar Ouatu a reprezentat Romania in FINALA EUROVISION 2013, care a avut loc sambata, si a terminat pe locul 13, cu 65 de puncte. Nicio tara nu a acordat Romaniei 12 puncte.

CITITI AICI DECLARATIA FACUTA DE CEZAR DUPA FINALA

Angela Gheorghiu a scris duminica, 19 mai, pe pagina personala de Facebook care este opinia ei despre momentul artistic al lui Cezar Ouatu la Eurovision. Artistul i-a multumit imediat pentru sustinere.

"DRAGUL MEU CEZAR, DA SUNT CHIAR EU ACEEA CE SCRIU, SI IMI CUNOSTI PREA BINE STILUL. IMI PERMIT SA-TI SCRIU SI REGRET CA TREBUIE CA ANGELA GHEORGHIU SA SCRIE ASTA PE FACEBOOK, POATE NU MA ONOREAZA DELOC, DAR FAC ASTA DOAR PENTRU UN FAIR PLAY CE SIMT CA ESTE NECESAR INTRE NOI DOI SI SA NU MAI COMENTEZE NIMENI CA UN JURNALIST A SPUS CEVA TRUNCHIAT DIN CEEA CE EU AFIRM. PRESTATIA TA LA EUROVISION A FOST DE NIVELUL CEL MAI MARE POSIBIL SI ONORANT PENTRU TINE SI PENTRU ROMANIA PE CARE AMANDOI STIM CAT O IUBIM. A CATA OARA DOAR NOI ARTISTII LIRICI STIM CU CATA ONOARE SPUNEM INTOTDEAUNA SI SCRIEM IN PROGRAMELE LUMII CA SUNTEM ROMANI SI TOTODATA CANTAND MUZICA ROMANEASCA. COLEGII NOSTRI CECILIA BARTOLI, PHILIPPE JAROUSSKY, VITTORIO GRIGOLO, AGENTIA ARTISTICA IMG DE LA NEW YORK EMI CLASSIC, TOTI ADMIRATORII SI COLEGII TAI CA SI NOII ADMIRATORI SUNT DE PAREREA MEA: CEZAR OUATU ESTE UN MARE ARTIST SI VERSATILITATEA, TALENTUL SI CHARISMA LE DORIM IN CONTINUARE DE LA TINE SA RAMANA INTACTE CA SI PANA ACUM. PENTRU UN ADEVARAT ARTIST SI MAI ALES LIRIC NE-AI FACUT UN SERVICIU INTR-O EMISIUNE CONCURS EUROVISION, BA MAI MULT SA SE DESCOPERE CATA EMOTIE SI CAT TALENT AI SI CHIAR SA NE BUCURAM ODATA IN PLUS CA PUBLICUL LARG A AUZIT INCA O DATA UN CONTRATENOR, SI DE DATA ACEASTA DE CONTRATENORUL ROMAN : CEZAR OUATU. ESTI PENTRU MAREA MAJORITATE CA SI PENTRU MINE DEALTFEL, CASTIGATORUL INIMILOR NOASTRE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. PENTRU TINE SOARTA TI- A PREGATIT PROIECTE EXTRAORDINARE IN AMBELE RAMURI MUZICALE: OPERA, CROSSOVER SAU POP OPERA. ITI MULTUMESC CA MI-AI DEMONSTRAT CA SI IN CONDITIILE CELOR MAI MARI EMOTII SI CONDITII DE MAXIM STRES AI FOST SI ESTI LA CEA MAI MARE INALTIME CAT DE MULT SELF CONTROL AI. STIU CA TE ASTEAPTA MOMENTE DE MARI SATISFACTII DAR SI ENORM DE MULTA MUNCA. ACEST CONCURS ATAT DE CONTROVERSAT SI INJUST PRIN JURIZARE, STIM DEJA CU TOTII CA IN ACEL CONTEXT DE ASEARA, DACA AI FI REPREZENTAT O ALTA TARA,FARA A O NUMI, PENTRU A EVITA VREO POLEMICA, AI FI FOST JURIZAT ALTFEL. CA PROFESIONIST IMI PERMIT SA SPUN CU SIGURANTA CA -NU TALENTUL A PRIMAT ASEARA, DIMPOTRIVA. MAI SUNT SI EDITII CA ACESTEA....DAR A FOST DOAR UN PASAJ SI O EXPERIENTA PERSONALA PE CARE AI DORIT SA O SIMTI. BRAVO BRAVISSMO CEZAR! PRIMUL EVENIMENT SI CEL MAI APROPIAT, CONCERTUL DIN 25 MAI. THE SHOW AND LIFE MUST GO ON!", a scris Angela Gheorghiu pe Facebook.

Numit de Cezar Ouatu inainte de semifinale ”un concurs geopolitic”, Eurovision 2013 a adus surprize neplacute Romaniei din acest punct de vedere. Tarile care prin traditie acordau puncte Romaniei (cele in care exista comunitati mari de romani) nu au apreciat prestatia lui Cezar.

Citește și
Cezar Ouatu
EUROVISION 2013 FINALA. Poza postata de CEZAR OUATU pe Facebook, dupa ce a aflat ca merge in finala
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Nicio tara nu ne-a dat 12 puncte.

Mai mult Spania nu ne-a acordat niciun punct iar Italia doar unul.

Moldova a acordat Romaniei ”doar” 10 puncte (noi le-am dat 12), alegand sa dea punctaj maxim Ucrainei. In schimb, Romania a primit puncte de la tarile nordice.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Malmö Arena (Suedia), in timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a castigat competitia.

Astfel, editia din 2014 a concursului Eurovision se va desfasura in Danemarca, dupa ce Emmelie de Forest a castigat competitia din acest an cu piesa "Only Teardrops", care a obtinut un total de 281 de puncte.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, si Ucraina, cu 214 puncte.

Reprezentantul Romaniei, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur), a obtinut un total de 65 de puncte. Cezar nu a obtinut de la nicio tara punctajul maxim de 12 puncte, in timp ce cate 10 puncte au fost acordate reprezentantului Romaniei de catre Republica Moldova si Grecia.

La randul sau, Romania a acordat 12 puncte reprezentantilor Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan si 8 puncte reprezentantilor Norvegiei.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la editia din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesa in limba romana - "O mie" - , s-a clasat pe locul al 11-lea, obtinand 71 de puncte.

Ordinea completa a intrarii in concurs a celor 26 de țari participante in finala Eurovision 2013 a fost urmatoarea: Franta, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, Romania, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia și Irlanda.

Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici sau pe considerente politice.

In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate

 

LIVE TEXT FINALA EUROVISION 2013:

01:20 Emmelie de Forest din Danemarca a castigat FINALA EUROVISION 2013, cu 281 de puncte. Podiumul este completat de Azerbaijan si Ucraina. Romania a terminat pe locul 13, cu 65 de puncte.

01:10 Grecia acorda Romaniei 10 puncte.

01:00 La jumatatea procesului de votare, Romania a strans 40 de puncte, fiind pe locul 13. Primele locuri sunt ocupate de Danemarca, Ucraina si Azerbaijan.

00:55 Italia ne-a oferit un singur punct in timp ce Spania nu ne-a acordat niciunul.

00:53 Norvegia ofera Romaniei sase puncte.

00:51 Republica Moldova ne-a oferit 10 puncte noua si 12 Ucrainei.

00:50 Romania a oferit 8 puncte Norvegiei, 10 puncte Azerbaijanului si 12 puncte Republicii Moldova.

00:45 Romania a mai primit cinci puncte din partea Albaniei si patru de la Marea Britanie.

00:41 Suedia este prima tara care ne acorda puncte. Patru la numar.

00:40 Tarile au inceput sa acorde puncte. Grecia este prima tara care ia 12 puncte in FINALA EUROVISION 2013.

00:20 Liniile de vot s-au inchis.

00:11 La finalul prestatiei din FINALA EUROVISION 2013, Cezar Ouatu a declarat pentru Mediafax ca a reprezentat Romania la cel mai inalt nivel.

"Atmosfera din sala a fost de nedescris, 11.000 de oameni au cantat alaturi de mine! Astept notele, dar sunt deja un castigator, pentru ca sunt roman si am reprezentat Romania la cel mai inalt nivel", a declarat Cezar.

00:02 Concurentii au terminat de cantat. In scurt timp urmeaza sa aflam rezultatele votului.

23:15 Cezar Ouatu a facut spectacol pe scena la Eurovision cu piesa "It's My Life". Publicul l-a aplaudat indelung.

23:05 Reprezentanta Olandei a terminat de cantat. Urmeaza sa urce pe scena Cezar Ouatu.

22:15 Prezentatoarea editiei din acest an a concursului EUROVISION este Petra Mede.

22:00 Franta este tara care deschide FINALA EUROVISION 2013, cu piesa "L'enfer Et Moi", cantata de Amandine Bourgeois. Romania, reprezentata de CEZAR OUATU, va intra in concurs pe pozitia 14.

 

16:00 Soprana romana Angela Gheorghiu a declarat, intr-un comunicat remis Mediafax, ca spectacolul prezentat de CEZAR OUATU la EUROVISION "s-a indepartat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu", precizand ca acesta "trebuie sa se reintoarca la muzica buna si bunul gust".

"In decembrie 2012 am crezut de cuviinta sa va pot prezenta si mai ales sa aduc suportul meu, ca nu de putine ori, cu multa placere in cariera mea, in toata lumea, unui artist roman. Eram omul potrivit la locul si momentul potrivit, sa va prezint contratenorul Cezar Ouatu, bunul meu prieten", spune Angela Gheorghiu.

13:00 CEZAR OUATU e considerat unul dintre favoritii pentru FINALA EUROVISION 2013 de presa din Germania. Jurnalistii de la Bild il compara cu Prince si Bee Gees si il descriu ca pe "Vampirul din Romania".

11:50 CEZAR OUATU va fi sustinut in FINALA EUROVISION 2013 de reprezentanta Marii Britanii, celebra Bonnie Tyler, care a spus ca il va vota pe roman. 

"E grozav sa ai un fan precum Bonnie" a scris Cezar pe pagina sa de Facebook.

CEZAR OUATU a concurat in cea de-a doua semifinala a EUROVISION 2013, joi seara, unde piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur) a intrat in competitie pe pozitia 17.

Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Romania, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta si Grecia (intr-o ordine aleatorie) sunt cele 10 tari calificate in FINALA EUROVISION 2013, care va avea loc sambata, dupa ce au trecut, joi seara, de cea de-a doua semifinala care s-a desfasurat pe scena Malmö Arena.

De la ora 22.00, romanii i-au putut urmari pe artistii din Letonia, San Marino, Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elvetia si Romania disputandu-si cele 10 locuri in finala alocate acestei a doua parti a competitiei. Cei 10 finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura.

Romanii din tara nu au putut sa ii ofere puncte lui Cezar. Doar romanii din diaspora, precum si strainii pe care Cezar i-a cucerit cu vocea sa sunt cei care au avut posibilitatea sa il voteze. Pe de alta parte, Republica Moldova, Olanda, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Ucraina si Rusia sunt primele 10 tari calificate in FINALA EUROVISION 2013, care va avea loc sambata, dupa ce au trecut, marti, de semifinala care s-a desfasurat pe scena Malmö Arena. Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, care, marti seara, a fost prima tara strigata cand au fost anuntati finalistii (intr-o ordine aleatorie), concureaza cu o piesa in limba romana - "O mie".

Totodata, tarile care merg direct in FINALA EUROVISION 2013 sunt: Franta, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia. Editia de anul acesta a concursului Eurovision se desfasoara la Malmö, in Suedia, dupa ce reprezentanta acestei tari, Loreen, a castigat, anul trecut, celebra competitie muzicala, cu piesa "Euphoria".

MELODIILE CONCURENTILOR CARE AU PARTICIPAT IN FINALA EUROVISION 2013, in ordinea intrarii in competitie

1. FRANTA - Ca in fiecare an, Franta este una dintre cele cinci tari care participa direct in etapa finala a competitiei. Anul acesta, reprezentata acestei tari, Amandine Bourgeois, a deschis concursul, cu melodia "L'enfer Et Moi".

 

 

2. LITUANIA - Andrius Pojavis a reprezentat anul acesta Lituania la EUROVISION 2013 cu piesa "Something”.

 

 

3. REP. MOLDOVA - Din Republica Moldova, Aliona Moon a participat la EUROVISION 2013 cu piesa "O mie".

 

4. FINLANDA - Din Finlanda, Krista Siegfrids a cantat la EUROVISION 2013 piesa "Marry Me".

 

 

5.SPANIA - Cea de-a doua tara care participa direct in finala Eurovision in fiecare an a fost reprezentata acum de trupa ESDM, cu melodia "Contigo Hasta El Final"

 

6. BELGIA - Roberto Bellarosa a reprezentat Belgia la EUROVISION 2013 cu piesa "Love Kills

 

7. ESTONIA - Estonia, reprezentata la EUROVISION 2013 de Birgit Õigemeel, a intrat in competitie cu piesa "Et Uus Saaks Alguse"

 

8. BELARUS - Aliona Lanskaia, din Belarus, a intrat in competitia EUROVISION 2013 cu piesa "Solayoh".

 

9. MALTA - Gianluca Bezzina, din Malta, a cantat piesa "Tomorrow" la EUROVISION 2013

 

10. RUSIA - La EUROVISION 2013 a urcat pe scena si Dina Garipova, din Rusia, cu piesa "What If"

 

11. GERMANIA - Cea de-a treia tara care participa direct in finala, Germania, a participat anul acesta cu Cascada si melodia "Glorious".

 

12. ARMENIA - Armenia a avut ca reprezentant trupa Dorians, cu piesa Lonely Planet in FINALA EUROVISION 2013.

 

13. OLANDA - Pentru Olanda va urca pe scena in FINALA EUROVISION 2013 Anouk, cea care va interpreta piesa "Birds”.

 

14. ROMANIA - Reprezentatul tarii noastre a intrat in FINALA EUROVISION 2013 cu CEZAR OUATU si melodia "It's my life", dupa ce acesta s-a calificat joi seara din a doua semifinala.

 

 

15. MAREA BRITANIE - Marea Britanie, a patra tara care se califica direct in FINALA EUROVISION 2013, a fost reprezentata in acest an de Bonnie Tyler, poate cel mai cunoscut nume din competitie.

 

16. SUEDIA - Tara organizatoare a EUROVISION 2013, Suedia, a participat anul acest in competitie cu Robin Stjernberg si melodia "You".

 

 

17. UNGARIA - ByeAlex a fost reprezentantul Ungariei la EUROVISION 2013, cu piesa Kedvesem.

 

18. DANEMARCA - Danemarca a trims-o pe scena EUROVISION 2013 pe Emmelie De Forest, cu piesa "Only Teardrops".

 

19. ISLANDA - Eyþór Ingi din Islanda a cantat in FINALA EUROVISION 2013 piesa "Eg a Lif"

 

20. AZERBAIDJAN - Azerbaidjan l-a avut pe Farid Mammadov ca reprezentant la EUROVISION 2013, care a cantat piesa "Hold me".

 

21. GRECIA - Pentru Grecia, Koza Mostra si Agathon Iakovidis au cantat la EUROVISION 2013 piesa "Alcohol Is Free"

 22. UCRAINA - Zlata Ognevici a reprezentat Ucraina la EUROVISION 2013 cu piesa "Gravity"

 

 

23. ITALIA - Reprezentantul Italiei din acest an a fost Marco Mengoni, cu melodia "L'Essenziale"

 

24. NORVEGIA - Norvegia a avut-o pe Margaret Berger cu piesa "I Feed You My Love" in finala EUROVISION 2013.

 25. GEORGIA - Georgia a fost reprezentata de pe Nodi & Sophie la EUROVISION 2013 cu piesa "Waterfall".

 26. IRLANDA - Ryan Dolan a reprezentat Irlanda la EUROVISION 2013 cu piesa "Only Love Survives".

 

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului ce a avut loc la Baku, Azerbaidjan, cu piesa "Zaleilah". EUROVISION a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate indoielnica, recitaluri bizare si voturi despre care nu o data s-a spus ca se dau pe criterii politice.

Este uimitor cat de multe tari au acordat cele mai mari note vecinilor, editie de editie. Cu toate acestea, Eurovision isi are fanii infocati.

Castigatorul concursului se bucura de atentie si prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre acestia s-au numarat si nume care au facut legenda in muzica - ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan si Celine Dion.

La concurs participa tarile membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizatie infiintata in 1950 de 23 de reprezentanti ai televiziunilor europene, intr-o conferinta care a avut loc la Devon. In prezent, insa, in EBU sunt aceptate si tari non-europene, astfel explicandu-se participarea unor tari ca Maroc si Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision in 1955. Era un proiect extrem de ambitios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese inca inventata, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care sa-i reuneasca tarile. Cu toate acestea, a fost un succes, prima editie avand loc in Elvetia, in 1956. Doar sapte tari au participat in primul an - Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia si Luxemburg. Insa concursul a fost urmarit de patru milioane de telespectatori din cele sapte tari - o cifra record pentru acea vreme. Concursul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. 

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
EUROVISION 2013. Cele mai bizare aparitii pe scena. Ce spune presa internationala despre Cezar Ouatu
EUROVISION 2013. Cele mai bizare aparitii pe scena. Ce spune presa internationala despre Cezar Ouatu

CEZAR OUATU, concurentul Romaniei la EUROVISION 2013, este considerat a fi unul din cei mai bizari participanti de la aceasta editie de catre presa internationala.

EUROVISION 2013 FINALA. Poza postata de CEZAR OUATU pe Facebook, dupa ce a aflat ca merge in finala
EUROVISION 2013 FINALA. Poza postata de CEZAR OUATU pe Facebook, dupa ce a aflat ca merge in finala

CEZAR OUATU IN FINALA EUROVISION 2013. CEZAR OUATU s-a calificat in finala EUROVISION 2013, dupa o prestatie excelenta in SEMIFINALA EUROVISION 2013. La cateva momente dupa ce a primit vestea, el a postat pe Facebook o fotografie speciala.

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu s-a calificat in FINALA EUROVISION 2013
EUROVISION 2013. Cezar Ouatu s-a calificat in FINALA EUROVISION 2013

EUROVISION 2013 | CEZAR OUATU s-a calificat in finala EUROVISION 2013, dupa o prestatie excelenta in SEMIFINALA EUROVISION 2013.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.