Escroci din Alba au făcut bani din bunătatea oamenilor. Au strâns peste 12.000 de lei prezentând cazuri disperate

Dată publicare: 22-07-2021 14:19
Dată actualizare: 22-07-2021 14:28


Trei indivizi din judeţul Alba sunt acuzaţi că s-au folosit de imaginea unor oameni grav bolnavi ca să obţină bani de la oameni de bună credinţă.

 

Susţineau că strâng bani pentru tratamente şi operaţii chirurgicale şi astfel au adunat în conturi, peste 12.000 de lei.

Percheziţiile au avut loc joi dimineaţă în două locaţii din judeţul Alba. Din primele informaţii, un bărbat şi două femei ar fi principalii suspecţi.

În perioada noiembrie 2020 - aprilie 2021 ar fi preluat, iar mai apoi, prezentat pe reţelele de socializare, 9 cazuri ale unor persoane bolnave care aveau nevoie de bani pentru un tratament medical.

În urma postarilor făcute pe internet, peste 100 de persoane de bună credinţă au virat bani în conturile suspecţilor. Vorbim despre o sumă destul de mare, 12.000 de lei, din care nici măcar unul nu a ajuns către cazurile reale.

Polițiștii de investigații criminale, împreună cu cei de la Serviciului Criminalistic, au intrat rapid pe fir şi au dat de urma celor trei impostori. Joi au fost duşi la audieri, iar pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru fals informatic și înșelăciune.


VIDEO PROTVPLUS.RO