Cum sa furi o jumatate de milion de euro fara sa pleci de acasa? Super frauda, pusa la cale de un grec stabilit in Ilfov


Ultimul update: Duminica 22 Februarie 2015 07:06
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2015 22:18
Categorie: Stiri actuale

Un grec stabilit in Ilfov este suspectat ca ar fi pus la cale o escrocherie uriasa.

Pretindea ca este reprezentantul unei firme internationale de audit si reusea sa mute in conturile sale sume mari de bani, de la diverse companii. Politistii romani au banuiala ca grecul prins joi ar fi inselat numeroase firme din Europa.

Christoforos Politidos este un cetatean grec suspectat ca a pacalit cu 675 de mii de euro o firma din Franta. Pentru asta nici macar nu a parasit Romania, adica resedinta din comuna Dascalu, judetul Ilfov, unde platea chirie.

In parcare, politistii de la directia economica au gasit 7 autoturisme pe care suspectul le-a cumparat cu banii din escrocherii. Politidos a fost ridicat impreuna cu alte doua tinere din Bacau, alaturi de care ar fi pus la cale o super-frauda.

Escrocii contactau directorul financiar al unei companii mari, pretinzand ca sunt de la o firma de audit financiar interantionala. Ii spuneau ca platile pe care le fac nu respecta normele de securitate si ca vor face un control. Apoi ii trimiteau aceluiasi director un mail clonat cu adresa directorului general in care ii confirmau controlul.

Directorul financiar le permitea accesul la date. De aici incolo, totul era simplu. Deviau platile dintre multinationala si diversi clienti, in conturi pe numele unor firme fantoma din Romania. Furau cat puteau de mult, doua saptamani si dispareau.

”Este implicat intr-o retea mult mai mare de spalare a banilor. Apreciem ca valoarea banilor tranzitati este undeva la 10 milioane. Evident este coordonatorul retelei, cel care cunoaste cel mai bine uzantele comerciale ale societatilor angrenate in acest circuit, cunoaste foarte bine limba franceza”, a declarat Mircea Bucur, de la Directia Economica IGPR.

Asa ar fi dat lovitura dupa lovitura in toata Europa, furand zeci de milioane de euro din conturile companiilor. Grecul era cautat de francezi, dar si de austrieci, insa politiile din mai multe state europene au inregistrat plangeri de la multinationale care au fost pagubite de zeci de milioane de euro.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO