Echipa Știrile PRO TV a intrat în casa unei familii din Crevedia. Locuiau la aproape un kilometru de locul exploziei | VIDEO
Locuința unei familii care stă la aproximativ un kilometru distanță de locul exploziei a fost cu totul distrusă.
Suflul deflagrației a distru tavanul întreg. Plăci din tavan aiu fost aruncate pe jos. În casă nu se mai poate locui. Proprietarii au plecat pe stradă, de teama unei noi explozii. La fața locului încă intervin echipe de pompieri, care udă din când în când cisterna de gaz.
O bucată dintr-o cisternă a fost aruncată la aproximativ 500 de metri de locul deflagrației. Cel mai probabil va fi considerată probă în dosar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În continuare accesul localnicilor este limitat. Oamenii stau în prezent la rude, dar au fost lăsați să intre în locuințe să își ia obiectele persoanele. Unii și-au salvat și animalele de companie.
Exploziile din Crevedia care au avut loc, sâmbătă, la o stație GPL, s-au soldat cu rănirea a 56 de persoane și moartea altor două.
Zeci de oameni au suferit arsuri grave, mulți dintre ei salvatori care interveneau deja la fața locului. Numărul victimelor este copleșitor.
Opt case au fost distruse de explozii și 11 au fost afectate parțial.
Prima explozie a avut loc în jurul orei 18:50. Inițial au fost rănite doar șapte persoane. În timp ce pompierii interveneau pentru stingerea incendiului a avut loc și a doua explozie - în jurul orei 21:00. Autoritățile au consemnat și a treia explozie, care a avut loc la doar câteva minute distanță.
Incendiul care a urmat s-a răspândit și la casele din jur. A fost momentul când oamenii au început să fie evacuați din locuințe - în jur de 3.000 de persoane.
Din primele informații, incendiul a fost declanșat din princina unei neglijențe grave. Exista bănuiala că un angajat al stației GPL ar fi încercat să transfere gazul petrolier lichefiat dintr-o cisternă mai mare într-un mai mică, iar în timpul operațiunii s-ar fi produs o fisură la furtun. Nu este exclus ca în acel moment muncitorul să fi ținut în mână o țigară aprinsă. Sunt ipotezele pe care procurorii trebuie să le investigheze pentru a lămuri cauzele dezastrulului.