Mitica Dragomir, audiat DIICOT in cazul disparitiei banilor de la FRF: "Nu stiu nimic, eu am gura bogata si spun tot ce stiu"

×
Codul embed a fost copiat

Mitica Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost audiat miercuri de procurorii DIICOT, in calitate de martor, dupa ce s-a descoperit ca lipseste suma de un milion de dolari din fondurile FRF.

A doua repriza a meciului dintre DIICOT si FRF a continuat miercuri. La linia de 11 metri, in fata anchetatorilor, s-au prezentat inca 3 martori, in frunte cu Dumitru Dragomir.

Acesta a raspuns intrebarilor procurorilor care vor sa lamureasca in buzunarele cui ar fi intrat un milion de dolari din banii FIFA. Pana la partida decisiva sunt programate si alte audieri la care este asteptat inclusiv Mircea Sandu.

"Nu e vinovat nimeni, stati putin sa vedem despre ce este vorba. Nu am avut niciodata in decursul celor 20 de ani privilegiul de a sti ce se intampla in federatie. Nu stiu nimic, va dati seama ca eu am gura bogata si spun tot ce stiu", a raspuns Dumitru Dragomir intrebarilor puse de jurnalisti la intrarea in sediul DIICOT.

Citește și
Razvan Burleanu
Razvan Burleanu, presedintele FRF, prins conducand cu peste 100 de kilometri in localitate. Ce sanctiune a primit
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Procurorii ii asteapta in biroul lor pe toti membrii comitetului executiv de la FRF. Marti au fost trei, miercuri a venit si fostul sef al Ligii. Acesta a fost si vicepresedintele Federatiei si ca atare a participat la sedinte.

Dragomir spune ca a fost intrebat despre activitatea FRF, dar despre un milion de dolari lipsa, nimic. In schimb, despre centrele sportive ridicate in Buftea si Mogosoaia a povestit ce a stiut.

Marti au fost audiati Patritiu Abrudan, fost arbitru FIFA si fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), in prezent observator din partea CCA, si Cornel Sfaiter, presedintele clubului FC Botosani.

Dumitru Dragomir: "Domne, Mircea Sandu a facut numai bine. Fara el, nu se ridicau bazele astea. El avea relatii la FIFA si UEFA sa dea bani. Cine ne dadea noua bani?"

Mircea Sandu insa nu a raspuns miercuri la telefon. Marian Rusen si Paul Costas in schimb au mers la DIICOT.

Marian Rusen: "Ce sa zic? Nu stiu ce investitii s-au facut acolo, nici n-am fost niciodata la baza de la Buftea."

Deocamdata, nimeni nu stie nimic despre activitatea Federatiei Romane de Fotbal, despre cat s-a investit in centrul sportiv de la Buftea si cum s-ar fi cumparat, printre altele, doua telefoane mobile pentru care s-ar fi achitat 2000 de euro. 1000 de fiecare.

Activitatea FRF, dar mai ales din perioada 2010-2012, este verificata la sange de procurorii DIICOT. Cel aflat acum la conducerea Federatiei a precizat ca le-a pus la dipozitie anchetatorilor toate actele necesare si o va face ori de cate ori este nevoie.

Burleanu: Am furnizat documentele cerute si vom sprijini in continuare ancheta DIICOT

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat, miercuri, ca institutia de la Casa Fotbalului a furnizat documentele cerute pana in prezent si va sprijini in continuare ancheta DIICOT care vizeaza fosta conducere a FRF.

"Este o ancheta in plina desfasurare, asadar nu cred ca se cuvine un comentariu. Daca avem in vedere ca procurorii vizeaza fosta conducere a FRF, atunci precizarile chiar ca sunt de prisos. La solicitarea anchetatorilor, noi am furnizat toate documentele care ne-au fost cerute si vom sprijini aceasta ancheta si pe mai departe, daca ne vor fi solicitate si alte informatii", a afirmat Razvan Burleanu, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF.

Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniti din finantarea FRF de catre FIFA, care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice.

Infractiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ancheta la FRF, dupa ce un milion de dolari primit de la FIFA a disparut. Mircea Sandu:
Ancheta la FRF, dupa ce un milion de dolari primit de la FIFA a disparut. Mircea Sandu: "Noi nu trebuie sa facem licitatie"

Un nou scandal zguduie lumea fotbalului: DIICOT suspecteaza ca ar fi disparut peste un milion de dolari din fondurile Federatiei Romane de Fotbal. Mai multe nume grele au fost chemate in aceasta dimineata la audieri

Razvan Burleanu, presedintele FRF, prins conducand cu peste 100 de kilometri in localitate. Ce sanctiune a primit
Razvan Burleanu, presedintele FRF, prins conducand cu peste 100 de kilometri in localitate. Ce sanctiune a primit

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a ramas fara permis si a primit o amenda de 945 de lei dupa ce a fost surprins circuland cu viteza de 104 kilometri la ora pe DN 2, pe raza localitatii buzoiene Mihailesti.

Victor Piturca si Adalbert Kassai ar putea fi audiati de judecatorii in dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova
Victor Piturca si Adalbert Kassai ar putea fi audiati de judecatorii in dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova

Victor Piturca si Adalbert Kassai, fostul secretar general FRF, ar putea fi audiati de judecatorii Tribunalului Bucuresti in dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.