Ancheta la FRF, dupa ce un milion de dolari primit de la FIFA a disparut. Mircea Sandu: "Noi nu trebuie sa facem licitatie"

Ultima actualizare: 26-02-2016 07:01

Un nou scandal zguduie lumea fotbalului: DIICOT suspecteaza ca ar fi disparut peste un milion de dolari din fondurile Federatiei Romane de Fotbal. Mai multe nume grele au fost chemate in aceasta dimineata la audieri

Patritiu Abrudan, fost vicepresedinte in comisia de arbitri, Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj si Cornel Sfaiter, presedinte FC Botosani sunt cei trei martori intr-un nou dosar de coruptie in fotbal. Procurorii spun ca Federatia Romana de Fotbal ar fi deturnat un milion de dolari, bani primit de la FIFA. Suspiciunile sunt de spalare de bani, deturnari de fonduri si delapidare.

 "In conturile mele sau ale CFR-ului sigur nu, chiar nu stiu nimic despre subiect sunt strain de aceasta cauza”, spune Muresan.

Ochii tuturor se indreapta spre Buftea. Milionul de dolari ar fi provenit din sumele date de la FIFA pentru constructia centrului de fotbal al FRF -ului din Buftea. Baza a fost inaugurata in 2011 si a costat 3,5 milioane de euro. un pret mult supraevaluat, au sustinut inca de pe atunci specialistii din domeniu.

La "taierea panglicii" a fost prezent inclusiv presedintele FIFA de atunci, Sepp Blatter. La sfarsitul lui 2015 insa, Blatter a fost suspendat din fotbal pentru urmatorii 8 ani in urma unui scandal international de coruptie. La noi, suspiciunile sunt legate de sumele de bani care au fost platite pentru diverse servicii si care au dus la ridicarea si utilarea centrului de fotbal.

Pentru gazonul artificial de pe doua terenuri, de exemplu, Federatia ar fi platit 1 milion de euro, adica 64 de euro pe mp, in conditiile in care pe piata erau oferte de 2 sau 3 ori mai ieftine."

Mircea Sandu, sub mandatul caruia s-au facut investitiile, vede altfel lucrurile. “Noi nu trebuie sa facem licitatie. Sunt bani privati, n-avem niciun leu de la bugetul statului, iti poti alege sa lucrezi cu cine vrei si cu asta basta. dar cred ca au fost si licitatii".

Fostul presedinte FRF mai sustine ca FIFA audita activitatea romanilor iar daca nu ar fi respectat destinatia banilor, n-ar mai fi primit niciun leu . Procurorii DIICOT vor face audieri maraton in acest dosar. La intrebari vor fi luati toti cei care faceau parte din comitetul executiv al federatiei. Adica 15 membri, inclusiv nume mari din fotbalul romanesc

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO