Duel pe zăpadă la Păltiniș: „Super mișto. Ai un flow în brațe, prin vene”

Ultima actualizare: 20-01-2020 09:27

Pasionații de schi și snowboard au fost invitați să se dueleze pe zăpadă la Păltiniș.

Bătălia s-a dus pe pârtiile amenajate cu obstacole, în cadrul unei competiţîi de freestyle cu tradiție.

Concurenţii au avut parte nu doar de adrenalină. Întrecerea a venit la pachet cu multă distracție, vreme bună și prieteni noi

În competiția organizată la Păltinis s-au înscris 43 de concurenți hotărâți să își arate îndemânarea pe traseul presărat cu obstacole. Dar chiar și cei mai pricepuți dintre participanți au fost puși la grea încercare. Așa că, printre acrobații, și-au făcut loc și căzăturile spectaculoase.

Reporter: „Cum e traseul? E presat cu ceva obstacole?”

Concurent: „Da, are niște obstacole destul de grele, unele sunt mai tehnice. Ai așa un fel de flow prin brațe, prin vene, așa și e foarte distractiv."

Concurent: „Pe mine mă face să uit de toate grijile pe care le am, vin și mă dau pe snowboard o zi întreagă la munte și e diferit de statul în oraș."

Cei care s-au aventurat pe pârtie au avut parte de susținere de pe margine.

Bărbat: „Totul e happy, toți se aplaudă când unul face un trick bun. E o atmosferă super mișto și îi ajută mult pe copii, pe toate planurile.”

Reporter: „Anul viitor vă încumetați și dumneavoastră?”

Concurent: „Nu cred. Ar trebui să slăbesc vreo 20 de kilograme, ca să fac față."

Femeie: „Este foarte frumos afară, este cald, suntem aici pentru fiul nostru. Eu și soțul meu să-l susținem la concurs. Am fost și anul trecut și ne-a plăcut tot timpul atmosfera."

Dincolo de competiția oficială, o bătălie s-a dus și între cele două "tabere", a schiorilor și a celor pasionați de snowboard.

Reporter: „Ce preferi, schiurile sau placa?”

Concurent: „Nici nu are rost să-mi pui întrebarea asta. E un battle între schiuri și placă de când s-a inventat placa.”

Reporter: „Și placa câștigă?”

Concurent: „Nu neapărat, nu neapărat sunt mai muți schiori, dar suntem taf acolo. Nu-i lăsăm să domine!"

Concurentă: „A fost foarte blană, forță. Ne-am dat tare, foarte tare. Magia snowboardulului este că mereu ești motivat să înveți ceva nou și toată lumea te încurajează și e entuzism mare aici!"

Traseul organizat pentru acest concurs rămâne deschis în următoarea perioadă, iar curajoșii sunt invitați să își testeze priceperea.

Radu Lungu, organizatorul evenimentului: „Avem un snowparc compus din 4 platforme cu elemente specifice, railuri, kickere și boxuri. Am putut vedea backtripuri ample, 360&40 chiar și 7-20 la ultimul kicker."

Câștigătorii ediției cu numărul nouă au fost recompensați cu articole sportive de sezon. Valoarea totală a premiilor a depășit zece mii de lei.

La Păltiniș vor avea loc și alte competiții. De pildă, o cursă cu biciclete pe zăpadă, un concurs de frumusețe în costume de baie și o întrecere într-o piscină amenajată pe pârtie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri