Drumeții în apropiere de Sibiu, cu peisaje care îți taie răsuflarea. Care sunt punctele de atracție ale zonei
Peisajele din apropierea Sibiului îţi taie răsuflarea, în aceste zile care vestesc vara. Turiştii veniţi de la oraş împart cu cerbii pădurile întinse. Aerul tare de munte te revigorează şi îţi face poftă de mâncare, mai ales după câteva ore de drumeţie.
Odată ajunși în Poiana Neamțului, lângă buza codrului o să întâlniţi o familie de ciute și de cerbi. Vili are 16 ani iar în primăvară și-a pierdut coarnele, însă acum poartă cu mândrie altele noi.
Băiețel: „Eu m-am uitat la o poveste cu un cerb pe nume Dumbo. Nu Dumbooo! Bambi."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„E foarte interesant, noi suntem iubitori de natură. Suntem biologi” spune o familie din Republica Moldova.
Austriecii au descoperit acest loc de basm și au construit aici primele cazarme de la granița Imperiului Austro-Ungar. Mult mai târziu, după anii '50, au apărut și primele forme de turism, pentru ca acum zona să fie plină de oaspeţi.
Ioan Stoica, antreprenor local: „Foarte mulți turiști vin și întreabă, cu mașina până unde putem merge? Până la Poiana Neamțului, eu o numesc poarta de intrare în Făgăraș această locație, pentru că de aici încep aprobate toate potecile care duc în masivul Făgăraș."
La nici 4 kilometri distanță dăm de Valea Avrigului. După atâta mișcare, bucătăria de inspirație bavareză ne îmbie cu tot felul de preparate. Un prânz începe de la 45 de lei.
Marius Muntean, chef: „Avem ciorbă de ciuperci de pădure, avem gulaș de vițel, gulaș de mistreț, avem și fermă de mister aici aproape, pui la rotisor, este krustenbraten, un produs bavarez care se gătește cu bere neagră și chimen.”
Cine se simte în stare se poate aventura pe traseele montane uluitoare. Echipați corect, o să ajungeți în câteva ore în locuri de o frumusețe ireală: lacul Avrig, lacul Bâlea, Șaua Doamnei, dar și cascada Bâlea.
În cazul în care sunteţi gata să mergeţi în această parte a României, puteţi să alegeţi din peste 60 de pensiuni. O cameră dublă cu mic dejun inclus, se închiriază cu cel puţin 150 de lei.