Dragoş Petrescu, propuneri pentru deschiderea restaurantelor: clienţii să fie testaţi sau vaccinaţi

×
Codul embed a fost copiat

Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor şi fondator al  grupului City Grill, a vorbit la Ştirile ProTV ale dimineţii despre impactul restricţiilor asupra industriei HoReca.

 

În condiţiile în care Capitala intră de sâmbătă în scenariul roşu, restaurantele şi cafenelele se vor închide în interior pentru cel puţin 2 săptămâni, după ce au fost redeschise aproape o lună şi jumătate. Dragoş Petrescu, investitor la Imperiul Leilor şi fondator al grupului City Grill, a vorbit cu Roxana Hulpe şi Cosmin Stan la Ştirile ProTV ale dimineţii despre impactul noilor restricţii şi despre soluţiile propuse.

"E o măsură foarte discutabilă", spune Dragoş Petrescu, deoarece "restaurantele funcţionează cu restricţii ferme, la maxim 30% din capacitate nu ele sunt sursa creşterii numărului de infectări, dar totuşi ele sunt nevoite să se închidă o industrie foare greu de oprit şi pornit. Sperăm că lucrurile se vor linişti spre primăvară-vară."

"În luna asta de funcţionare, chiar dacă clienţii nu au dat buzna, mesajul de încredere a contat."

Citește și
Florin Citu
Cîţu, despre un "paşaport de vaccinare" pentru accesul în supermarket: Discuţia este prematură

 

Acces în restaurante, hoeluri sau avioane, cu test sau certificat de vaccinare

 

"Avem propuneri către Guvern ca să putem funcţiona, cu restricţii", precizează Dragoş Petrescu. "Este un curent la nivel european prin care industria turismului – restaurante, hoteluri, linii aeriene etc.- care doresc să înceapă funcţionarea din nou, la un nivel scăzut, având drept clientelă ei care doresc să se testeze sau deja sunt vaccinaţi. Sper că acest trend va putea deveni realitate şi în România, şi la nivel internaţional, astfel ca restaurantele, teatrele, cinematografele, dar şi transportul internaţional, să poată funcţiona în baza testelor sau certificatului de vaccinare."

"Nu vorbim de discriminare, nu te opreşte nimeni să te testezi dacă vrei să ieşi la restaurant, într-un asemenea scenariu. Testele se perfecţionează de la zi la zi, vor fi teste care îţi dau rezultatul în câteva secunde, iar costul acestor teste va scădea către 1 euro. Sunt sigur că operatorii din industria hotelieră sau a restaurantelor vor fi gata să cheltuiască ei aceşti bani ca să poată funcţiona."

 

Cum a afectat pandemia restaurantele din România

 

"Autorităţile, din România şi la nivel european, sunt foarte precaute în a lua o decizie. Dar sunt ţări care depind de industria ospitalităţii, de turism", spune fondatorul City Grill. "De ce, dacă avem posibilitatea, să nu aplicăm anumite reguli care să ne ţină în siguranţă? Din cunoştinţele mele, ar putea fi aplicate din lunile iunie-iulie ale acestui an."

Potrivit estimărilor lui Dragoş Petrescu, în activitatea restaurantelor, în România, cifra de afaceri a scăzut anul trecut cu 80% iar numărul de angajaţi direcţi s-a redus de la 200.000, la 140.000.
 

 

Citește și...
Proteste în mai multe orașe din țară, față de măsurile care afectează HoReCa
Proteste în mai multe orașe din țară, față de măsurile care afectează HoReCa

Mii de angajați din restaurante, hoteluri și cafenele și-au întrerupt marți activitatea pentru o jumătate de oră. Sunt nemulțumiți de starea în care a ajuns industria ospitalității și spun că au nevoie de sprijin.

Cîţu, despre un
Cîţu, despre un "paşaport de vaccinare" pentru accesul în supermarket: Discuţia este prematură

Premierul Florin Cîţu consideră că discuţia privind introducerea unui "paşaport de vaccinare" pentru accesul în supermarket, cafenele, restaurante este "prematură", campania de imunizare anti-COVID aflându-se la început.

Restaurantele și teatrele din Cluj-Napoca se închid din nou. Orașul a reintrat în scenariul roșu
Restaurantele și teatrele din Cluj-Napoca se închid din nou. Orașul a reintrat în scenariul roșu

Restaurantele și teatrele se închid din nou în Cluj-Napoca, iar spectacolele care trebuiau să aibă loc sunt anulate, din cauza creșterii incidenței cazurilor de COVID-19. Restricțiile intră în vigoare de duminică, 14 februarie.

Cum s-au adaptat restaurantele pentru a supraviețui restricțiilor impuse de autorități
Cum s-au adaptat restaurantele pentru a supraviețui restricțiilor impuse de autorități

În multe oraşe s-au deschis restaurantele în interior, dar la capacitate redusă. Aşa că patronii au făcut schimbări drastice pentru a supravieţui.

Consumație minimă de 300 de lei și cel mult 2 ore la masă. Regulile de la restaurantele din Cluj Napoca
Consumație minimă de 300 de lei și cel mult 2 ore la masă. Regulile de la restaurantele din Cluj Napoca

Unele restaurante din Cluj Napoca, a căror activitate a fost grav afectată de pandemie, au început să impună clienților o consumație minimă și nu le permit să stea la masă mai mult de două ore, scrie Monitorul de Cluj.

Recomandări
Austria rămâne pe poziții și nu vrea România în Schengen. Nehammer: Ministrul de Interne vrea un calendar pentru primăvară
Austria rămâne pe poziții și nu vrea România în Schengen. Nehammer: Ministrul de Interne vrea un calendar pentru primăvară

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, și-a menținut, miercuri seara, poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe susținute alături de președintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

Putin acuză Occidentul că a tratat Rusia ca pe un cetățean de mâna a doua, negându-i dreptul de a exista
Putin acuză Occidentul că a tratat Rusia ca pe un cetățean de mâna a doua, negându-i dreptul de a exista

„Rusia va lupta pentru a-și apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile”, a spus din nou Vladimir Putin.

Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023
Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023

Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023: Marea Dezvăluire, în exclusivitate pe VOYO