Cum s-au adaptat restaurantele pentru a supraviețui restricțiilor impuse de autorități

×
Codul embed a fost copiat

În multe oraşe s-au deschis restaurantele în interior, dar la capacitate redusă. Aşa că patronii au făcut schimbări drastice pentru a supravieţui.

Unii au simplificat meniul, în timp ce, alţii nu-i lăsa pe clienţi să zăbovească prea mult și chiar impun o consumaţie minimă.

În Capitală, restaurantele funcţionează de o săptămână la o treime din capacitate. Cu atât de puţini clienţi, şi meniurile au fost scurtate.

Jean Stoian, brand manager: "Pe produsele principale avem undeva cam 30% din produse date jos. Există unele meniuri pe care abia aşteptăm să le punem, dar la rulajul actual ar fi nişte pierderi pe care nu le putem suportaşi atunci mergem cu un meniu restrâns."

Dragoş, consultant HoReCa: "Ne bazăm pe livrări dar şi pe o locaţie stradală, unde clienţii pot vedea mâncarea. Este mai mult pentru a servi masa la pachet, am şi creat o întreagă structură de logistică în spate, prin livratori proprii, şi încercăm să livrăm în 30-40 de minute, astfel încât produsul să fie cald atunci când este livrat."

Citește și
coada, burger
VIDEO. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru un burger gratis. Patronul, amendat, dar în culmea fericirii: ”Au venit buluc!”

Nici experienţele pe care le trăiau românii în restaurantele de fine dining nu mai sunt la fel. Degustările, de pildă, cuprind mai puţine preparate şi nu mai sunt atât de spectaculoase.

În Cluj-Napoca, în schimb, restaurantele şi cafenelele pot primi muşterii doar la terasa. Cum mesele sunt puţine, nu le mai permit să stea oricât.

Mircea Butean, administrator restaurant: "Am luat în considerare a un restaurant e deschis până la 9 seara, deci seara sunt cam două ore de funcţionare. Noi nu îţi impunem o consumaţie, poţi să bei şi o apă şi un ceai, dar dacă există cerere şi celelalte mese sunt ocupate - îi anunţăm de la început, când vin - îţi facem nota de plată şi pleci. Dacă iei şi masa atunci timpul se preungese la o oră şi jumătate natural, dacă mănânci."

Oamenii s-au adaptat. Alţii chiar au impus o consumaţie minimă care variază între 200 şi 300 de lei, pentru o masă ocupată.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Autoritățile vor să suspende temporar activitatea firmelor care nu respectă regulile anti Covid
Autoritățile vor să suspende temporar activitatea firmelor care nu respectă regulile anti Covid

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că firmele din România care nu vor respecta măsurile privind prevenirea și combaterea epdemiei de Covid-19 vor avea activitatea suspendată pe o ”perioadă determinată”.

VIDEO. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru un burger gratis. Patronul, amendat, dar în culmea fericirii: ”Au venit buluc!”
VIDEO. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru un burger gratis. Patronul, amendat, dar în culmea fericirii: ”Au venit buluc!”

În plină pandemie, patronul unui local din Capitală a anunţat pe internet că, pe 1 februarie, va da burgeri gratis, oricui doreşte.

A transmis live pe Facebook cum este atacat cu ranga dupa ce a anuntat la 112 ca un restaurant nu respecta regulile
A transmis live pe Facebook cum este atacat cu ranga dupa ce a anuntat la 112 ca un restaurant nu respecta regulile

A transmis live pe Facebook cum este atacat cu ranga dupa ce a anuntat la 112 ca un restaurant nu respecta regulile

Recomandări
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați

Viscolul începe să pună mari probleme în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 de kilometri pe oră au rupt copaci și stâlpi de curent electric.

Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său
Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său

Un agent de serviciu al Școlii de Poliție din Câmpina, cu o vechime de peste 20 de ani în sistem, a fost arestat preventiv, după ce un elev a reclamat că l-ar fi agresat sexual.

Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați
Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați

Situație îngrijorătoare în spitalele de boli infecțoase din țară care au rămas fără locuri libere din cauza numărului mare de pacienți cu gripă.