Dosarul „Băile Herculane”. Opt persoane, acuzate de DIICOT că ar fi furat mai multe proprietăți
Lăsată în paragină de 20 de ani încoace, staţiunea Băile Herculane poartă dovezile unor actori care au distrus, pas cu pas, vestita oază de relaxare.
După un amplu dosar în care omul de afaceri Iosif Armaş a fost acuzat că a vândut pe bucăţi staţiunea, alte șapte persoane sunt suspectate că au furat de sub nasul procuroriilor DIICOT mai multe proprietăţi, pe care aceştia puseseră sechestru.
Avocatul Alexandru Gavrilescu povestea recent ce probleme sunt la Băile Herculane cu livrarea apei termale către unele hoteluri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alexandru Gavrilescu: „Toată lumea ar vrea să beneficieze de resursele statului şi toţi cei care au furat vor să fure şi să ia apă gratuit. "
Joi, procurorii DIICOT îl acuză chiar pe el că ar fi beneficiat ilegal de resursele statului. Nu este, însă, vorba despre apă, ci despre 20 de proprietăţi pe care Gavrilescu le-ar fi câștigat la licitaţii considerate de anchetatori suspecte.
În 2 aprilie 2016, anchetatorii au impus, într-un dosar penal, sechestru asigurator pe toate hotelurile, vilele, piscinele, băile termale din Băile Herculane care aparţineau iniţial societăţii Hercules SA şi care în ultimii 14 ani au făcut obiectul unor executări silite, în încercarea de achitare a unor datorii, şi au trecut de la o firma la alta.
Alexandru Gavrilescu avea şi el de recuperat o datorie de la o persoană care deţinea proprietăţi în Băile Herculane, aşa că a cerut executarea silită a acesteia.
Procurorii spun că s-ar fi folosit de un executor judecătoresc care a subevaluat 20 de imobile pe care le-a scos la licitaţii. Toate au avut un singur câştigător, o firmă care ar fi fost controlată de Gavrilescu. Acesta ar fi avut de recuperat un milion de euro datorii. Executorul judecătoresc a vândut bunuri de șase milioane de euro, practic tot lui Gavrilescu, spun autorităţile.
Mai mult, executorul judecătoresc permite, cu încălcarea dispoziţiilor legale, plata în rate a preţului de adjudecare, stabilind de fiecare dată un număr de 40 de rate trimestriale, ceea ce înseamnă că proprietăţilor vor fi achitate în 10 ani.