Dosarul "mită la PSD Arad". Procurorii au cerut arestarea preventivă a celor 8 inculpați
Dosarul "mită la PSD" este din nou pe masa judecătorilor instanţei supreme. Procurorii anticorupţie insistă că toţi cei 8 inculpaţi acuzați că ar fi luat spăgi de la transportatori să fie arestaţi preventiv.
Procesul s-a încheiat odată cu utimele pledoarii, dar mai ales cu ultimele susțineri ale celor opt inculpați, care au pledat nevinovați. Mai mult decât atât, aceștia au susținut că locul lor este în afara celulelor de arest.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De acum judecătorii de drepturi și libertăți trebuie să decidă dacă există suficiente motive și mai ales probe, ca ei să fie trimiși în spatele gratiilor, în baza unor mandate de arestare preventivă, așa cum au solicitat procurorii anticorupție.
După eșecul de săptămâna trecută, în încercarea de a convinge prima instanță, procurorii au venit inclusiv cu noi argumente. În debutul ședinței de judecată, aceștia i-au avertizat pe judecătorii instanței supreme că unul dintre șefii Direcției de Drumuri și Poduri Timişoara le-ar fi cerut subalternilor ca, în cazul în care vor fi chemați la DNA, să dea declaraţii, să o facă în modul corect. Acest fapt ar fi fost interpretat ca o încercare ilegală de influenţare a amartorilor.
Dincolo de această probă, au fost nenumărate alte probe puse pe tapet, nu doar mărturii ci şi interceptări ale convorbirilor telefonice, din care ar rezultă, potrivit anchetatirlor, faptul că la PSD Arad s-ar fi primit spăgi provenite din banii plătiţi ilegal de transportatori la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. Bani ar fi fost plătiţi pe deoparte ca o taxă de protecţie de cei care erau angajaţi acolo, dar şi pentru a fi angajaţi.
Toţi cei implicaţi in acest scandal, printre cărare mai sunt vizaţi şi trei parlamentari PSD, resping aceste acuzații în mod categoric.
Rămâne de văzut care va fi verdictul instanţei supreme, în ce măsură cei opt inclupati vor rămâne in stare de libertate - 3 sub control judiciar- sau vor ajunge în spatele gratiilor.