DNA cere majorarea pedepsei lui Adrian Nastase in dosarul "Trofeul calitatii"

×
Codul embed a fost copiat

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a cerut, miercuri, majorarea pedepsei de doi ani de inchisoare cu executare primita de Adrian Nastase in prima instanta care a judecat dosarul "Trofeul calitatii".

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a reluat, miercuri, dezbaterile in dosarul "Trofeul calitatii". Instanta a respins mai multe solicitari ale avocatilor lui Adrian Nastase, iar ulterior a anuntat ca dosarul se afla in stare de judecata, dand cuvantul procurorului DNA pentru sustinerea recursului.

Reprezentantul DNA a aratat ca instanta de fond a aplicat o pedeapsa prea mica in cazul lui Adrian Nastase in raport de gradul de pericol al faptelor de care este acuzat in acest dosar si ca cei trei judecatori de la fond nu au tinut cont de calitatea actiunilor comise de acesta.

Procurorul a sustinut ca actuala pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare stabilita in cazul lui Adrian Nastase "nu este indestulatoare pentru indreptarea inculpatului".

Totodata, procurorul a aratat ca instanta de fond a achitat-o in mod gresit pe Irina Paula Jianu pentru spalare de bani, cerand astfel condamnarea acesteia si pentru aceasta fapta. Procurorul a mai cerut ca lui Adrian Nastase, Irinei Paula Jianu si lui Bogdan Popovici sa le fie interzise mai multe drepturi civile. Instanta asculta pledoariile apararii, iar in final va da dreptul inculpatilor sa-si spuna ultimul cuvant.

Citește și
nastase
AFP: "Procesul lui Adrian Nastase este urmarit indeaproape de Uniunea Europeana"
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

La finalul dezbaterilor, instanta va ramane in pronuntare, urmand sa ia o decizie definitiva in dosarul "Trofeul calitatii". In 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre un complet de trei judecatori al instantei supreme, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la sase de inchisoare si cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsa la care i s-a aplicat un spor de un an.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici au primit fiecare cate sase ani de detentie, la care s-a aplicat un spor de un an. Decizia din ianuarie nu este definitiva, fiind contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Avocatii lui Adrian Nastase incearca lovitura de gratie in dosarul
Avocatii lui Adrian Nastase incearca lovitura de gratie in dosarul "Trofeul Calitatii"

Avocatii lui Adrian Nastase incearca sa dea lovitura de gratie si sa obtina anularea sentintei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

AFP:
AFP: "Procesul lui Adrian Nastase este urmarit indeaproape de Uniunea Europeana"

Fostul premier Adrian Nastase s-a aparat "ironizand, indignandu-se, apoi avand o atitudine umila", in procesul "emblematic" de la instanta suprema, "urmarit indeaproape de Uniunea Europeana", comenteaza AFP.

Avocatii lui Nastase: Procesul in dosarul Trofeul Calitatii trebuie luat de la zero
Avocatii lui Nastase: Procesul in dosarul Trofeul Calitatii trebuie luat de la zero

Procesul in care fostul premier Adrian Nastase a fost deja condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare ar putea lua o intorsatura neasteptata.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.