Directorul OMS: este „un moment critic” pentru țările din emisfera nordică

Ultima actualizare: 23-10-2020 22:20
Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS: Cercetările pentru descoperirea unui vaccin anti-Covid-19 ”au accelerat cu o viteză incredibilă”
Getty

Un „moment critic” al pandemiei are loc în țările din emisfera nordică, iar guvernele trebuie să ia măsuri urgente pentru a evita prăbușirea sistemelor de sănătate, atrage atenția directorul general al OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat vineri că un număr prea mare de ţări înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor, potrivit AFP și news.ro.

„Un număr prea mare de ţări cunosc o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta coduce la faptul că spitalele şi unităţile de îngrijire de terapie intensivă să fie aproape sau să-şi depăşească limitele şi suntem abia în octombrie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă.

Directorul OMS cere măsuri de la fiecare țară în parte și specifică că este de evitat închiderea școlilor.

„Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos. Cerem liderilor să ia măsuri urgente pentru a preveni decesele, prăbuşirea sistemelor de sănătate şi închiderea, din nou, a şcolilor. Aşa cum am spus în februarie, repet astăzi: Acesta nu este un exerciţiu" a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus .

Directorul OMS a adăugat că ţările ar trebui să acţioneze cât mai rapid pentru a limita răspândirea virusului. Îmbunătăţirea testărilor, depistarea contacţilor celor infectaţi şi izolarea celor care ar putea răspândi coronavirusul sunt măsuri care pot evita izolarea totală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO