SUA au aprobat Remdesivir pentru pacienții cu Covid, după ce OMS a spus că nu are efect

Ultima actualizare: 23-10-2020 08:57
remdesivir
Shutterstock

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat, joi, medicamentul antiviral Veklury, sau remdesivir, produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 care necesită spitalizare.

Gilead a anunţat că a primit autorizaţia deplină pentru medicament, subliniind că este singurul tratament specific împotriva COVID-19, autorizat astfel după o procedură de verificare riguroasă şi definitivă.

Remdesivir a fost unul din medicamentele cu care a fost tratat preşedintele american Donald Trump după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.

Decizia autorităților americane medicale vine la scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății a publicat un studiu care demonstrează că medicamentul antiviral Remdesivir „are efect foarte mic sau inexistent asupra mortalității” pacienților infectați cu Covid-19.

De asemenea, studiul, descris ca fiind concludent și dezamăgitor în același timp, relevă faptul că tratamentul nu ajută pacienții infectați cu Covid-19 să se recupereze mai repede.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO