Digi 24: Facturile din DOSARUL COLECTIV arata ca materialul cu care a fost izolat clubul NU era nici burete, nici ignifug

Ultima actualizare: 11-02-2016 07:11
Incendiu in Colectiv - imagini noi

Apar noi dovezi in Dosarul Colectiv. Buretele din interiorul clubului nu avea nicio caracteristica ignifuga si era de opt ori mai ieftin decat modelele rezistente la foc, arata facturile depuse la dosar si publicate de Digi 24.

Pe una dintre facturile care au ajuns la anchetatori, primul produs distribuit de firma care s-a ocupat de lucrarile de renovare din Colectiv este „burete gri antracit”. Societatea a livrat 82 de metri patrati pentru suma de 811 lei. Asta inseamna ca metrul patrat din respectivul material a costat noua lei si 90 de bani, relateaza sursa citata.

Pe site-ul firmei care a facut lucrarile, respectivul produs nu mai exista, iar buretii care au caracteristici ignifuge costa de opt ori mai mult decat materialul din in facturi.

"Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este in toate studiourile posibile din Romania, numai ca e plan, ca a fost mai ieftin. Este ignifugat grad F, adica poate sa stea la caldura - motoare, calorifere, nu sa ii dai foc”, spunea reprezentantul firmei de amenajari in noiembrie anul trecut.

Acum, insa, raportul tehnico-judiciar citat de Digi24 arata ca "in ceea ce priveste izolatia antifonica exista neconcordante intre documentele fiscale, astfel ca, in timp ce executantul lucrarilor de amenajare achizitioneaza placi de poliuretan, factureaza chiriasului burete izolator antifonic".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO