68 de oameni solicita daune morale si materiale in dosarul pompierilor ISU. Mesajul publicat pe pagina "Impreuna rezistam"

Comemorare, 3 luni de la incendiu din Colectiv

68 de persoane au depus la Tribunalul Militar Bucuresti cereri pentru a se constitui parti civile si solicita daune morale si materiale in dosarul in care sunt judecati George Matei si Antonina Radu.

Cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti sunt acuzati ca au verificat clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor PSI, relateaza Agerpres.

Este de asteptat ca numarul persoanelor care vor cere despagubiri in instanta sa creasca, avand in vedere ca bilantul incendiului din club Colectiv se ridica la 63 de morti si aproximativ 200 de raniti.

Un mesaj postat marti pe pagina de Facebook "Impreuna rezistam" ii indeamna pe cei care au fost raniti, dar si pe rudele tinerilor care au murit in incendiu sa vina in instanta pentru a cere despagubiri.

"Mesaj pentru toate persoanele care au suferit o vatamare fizica, materiala sau morala in urma incendiului din Clubul #Colectiv. La nivelul Tribunalului Militar Bucuresti a fost inregistrat dosarul penal nr. 129/753/2015. Judecata va incepe in foarte scurt timp (maxim 7 - 10 zile). Detalii - http://goo.gl/wqg8R1. Toate persoanele care au suferit o vatamare fizica, materiala sau morala se pot constitui #PartiCivile doar pana la inceperea judecatii, impotriva Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (ISU) si impotriva Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita daune materiale si morale. Prin 'membru de familie' se intelege atat parintii, copiii, fratii si surorile, cat si persoanele care au stabilit relatii asemanatoare (concubini). Cererea de constituire parte civila trebuie sa contina cuantumul daunelor materiale si, separat, cuantumul daunelor morale; motivele pentru care sunt solicitate aceste daune; probele care dovedesc aceste daune: chitante, facturi, documente, martori (nume, prenume, adresa), acte medicale, fotografii etc.", este indemnul de pe Facebook.

Citește și
Metalhead awards
Mesajul transmis de Andrei Galut la gala Metalhead Awards. Cui a dedicat premiul special luat de "Goodbye to Gravity"

George Matei si Antonina Radu, inspectori la ISU Bucuresti cu gradul de capitan, au fost trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, George Matei si Antonina Radu, in calitate de ofiteri-inspectori in cadrul ISU Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca SC Colectiv Club SRL Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/ autorizatie de securitate la incendiu.

 

Mesaj pentru toate persoanele care au suferit o vătămare fizică, materială sau morală în urma incendiului din Clubul...

Posted by Împreună rezistăm on Tuesday, 2 February 2016

Concret, cei doi au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit procurorilor, desi au facut mai multe deplasari la clubul Colectiv, George Matei si Antonina Radu nu au intocmit niciun act de control si nu au intreprins vreo masura pentru ca SC Colectiv Club SRL sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti ca functionand fara aviz/ autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Mai mult, George Matei si Antonina Radu s-au oferit sa ii ajute pe patronii clubului Colectiv cu intocmirea dosarului PSI, desi stiau ca exista nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existenta localului respectiv, dupa cum au retinut anchetatorii.

Cei doi au efectuat controale pe platforma fostei fabrici Pionierul, insa nu au raportat despre vreo verificare facuta la clubul Colectiv.
 

Citește și...
Interventia de la Colectiv, verificata de Corpul de Control al premierului. Ciolos, nemultumit de ISU si IGSU
Interventia de la Colectiv, verificata de Corpul de Control al premierului. Ciolos, nemultumit de ISU si IGSU

Toate institutiile care au intervenit de urgenta in noaptea incendiului de la Clubul Colectiv sunt achetate de Corpul de Control al premierului.

Mesajul transmis de Andrei Galut la gala Metalhead Awards. Cui a dedicat premiul special luat de
Mesajul transmis de Andrei Galut la gala Metalhead Awards. Cui a dedicat premiul special luat de "Goodbye to Gravity"

Sambata s-au implinit trei luni de la tragedia "Colectiv" care a zguduit intreaga Romanie. Momentul a fost comemorat in cadrul galei Metalhead Awards 2016 unde trupa Goodbye to Gravity s-a numarat printre castigatori cu o distinctie speciala.
 

Omagiul adus victimelor din Colectiv la 3 luni de la tragedia in care au murit 63 de tineri. In ce stare se afla Andrei Galut
Omagiul adus victimelor din Colectiv la 3 luni de la tragedia in care au murit 63 de tineri. In ce stare se afla Andrei Galut

Se implinesc 3 luni negre de cand 63 de tineri, frumosi si cu vise mari, au plecat dintre noi. Au lasat in urma lor revolta, o durere sfasietoare si intrebari deocamdata fara niciun raspuns. Familiile si prietenii ii plang de atunci neincetat.

Recomandări
David Popovici, elogiat în L’Equipe după recordul mondial de la Europene: ”Veni, Vidi, Popovici”
David Popovici, elogiat în L’Equipe după recordul mondial de la Europene: ”Veni, Vidi, Popovici”

”Veni, Vidi, Popovici", a titrat cotidianul francez L'Equipe, într-un material dedicat noului campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, românul de doar 17 ani, David Popovici.  

Bilanț coronavirus, 14 august. Scade numărul de infectări și decese
Bilanț coronavirus, 14 august. Scade numărul de infectări și decese

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat în România 2.651 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, cu peste 2.000 mai puține față de ziua anterioară, precum și 12 decese.

Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii
Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Marie Mare, este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august.