Interventia de la Colectiv, verificata de Corpul de Control al premierului. Ciolos, nemultumit de ISU si IGSU

01-02-2016 19:07

Toate institutiile care au intervenit de urgenta in noaptea incendiului de la Clubul Colectiv sunt achetate de Corpul de Control al premierului.

Dacian Ciolos a dispus verificari la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, dar si la spitalele care i-au primit si tratat pe raniti. Potrivit unor surse guvernamentale, seful guvernului este nemultumit de activitatea ISU si a IGSU, asa ca in scurt timp vor fi luate masuri pentru imbunatatirea managementului. Acest lucru poate duce inclusiv la schimbarea conducerii.

Raportul corpului de control este aproape finalizat si vine in paralel cu anchetele demarate deja de DNA si Parchetul General.

Valentin Mircea, seful Corpului de Control: "In linii mari, nu rezulta ca a fost cea mai buna interventie care se putea face la acel moment. Nu dam inca un calificativ, pentru ca nu avem inca inchisa aceasta analiza, dar ca se putea mai bine, da, asta rezulta."

Pe lista celor de la corpul de control se afla Ministerul de Interne, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Ambulanta Bucuresti, Ministerul Sanatatii, dar si spitalele care i-au primit pe raniti. Premierul a solicitat in decembrie declansarea acestor verificari. Inspectorii sai verifica inclusiv timpii de reactie si de interventie.

Valentin Mircea, seful Corpului de Control: "Cu siguranta, ce pot sa va spune este ca nu a fost cea mai promta interventie. Au fost luati multi, totusi, prin surprindere de acel eveniment. De exemplu, planul rosu putea fi declansant mult mai devreme."

Pe partea medicala, Corpul de Control ancheteaza situatia infectiilor intraspitalicesti, dar si de ce sectia de mari arsi de la Floreasca, utilata cu echipament de ultima generatie, nu a putut fi utilizata.

Inca din noiembrie, Dacian Ciolos i-a cerut lui Raed Arafat o analiza.

"O sa va rog sa transmiteti domnului Arafat, sa ii spuneti ca astept de la dansul, in perioada imediat urmatoare, un plan de reforma si restructurare a ISU", declara in luna noiembrie Dacian Ciolos.

Potrivit unor surse guvernamentale, analiza a ajuns, in cele din urma, pe biroul premierului, iar seful guvernului nu este multumit de activitatea ISU si IGSU.


VIDEO PROTVPLUS.RO