Interventia de la Colectiv, verificata de Corpul de Control al premierului. Ciolos, nemultumit de ISU si IGSU

Ultimul update: Joi 04 Februarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2016 19:07
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Toate institutiile care au intervenit de urgenta in noaptea incendiului de la Clubul Colectiv sunt achetate de Corpul de Control al premierului.

Dacian Ciolos a dispus verificari la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, dar si la spitalele care i-au primit si tratat pe raniti. Potrivit unor surse guvernamentale, seful guvernului este nemultumit de activitatea ISU si a IGSU, asa ca in scurt timp vor fi luate masuri pentru imbunatatirea managementului. Acest lucru poate duce inclusiv la schimbarea conducerii.

Raportul corpului de control este aproape finalizat si vine in paralel cu anchetele demarate deja de DNA si Parchetul General.

Valentin Mircea, seful Corpului de Control: "In linii mari, nu rezulta ca a fost cea mai buna interventie care se putea face la acel moment. Nu dam inca un calificativ, pentru ca nu avem inca inchisa aceasta analiza, dar ca se putea mai bine, da, asta rezulta."

Pe lista celor de la corpul de control se afla Ministerul de Interne, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Ambulanta Bucuresti, Ministerul Sanatatii, dar si spitalele care i-au primit pe raniti. Premierul a solicitat in decembrie declansarea acestor verificari. Inspectorii sai verifica inclusiv timpii de reactie si de interventie.

Cand va fi facut public raportul final al tragediei din Colectiv. Anchetatorii infirma categoric doua ipoteze ale incendiului

Valentin Mircea, seful Corpului de Control: "Cu siguranta, ce pot sa va spune este ca nu a fost cea mai promta interventie. Au fost luati multi, totusi, prin surprindere de acel eveniment. De exemplu, planul rosu putea fi declansant mult mai devreme."

Pe partea medicala, Corpul de Control ancheteaza situatia infectiilor intraspitalicesti, dar si de ce sectia de mari arsi de la Floreasca, utilata cu echipament de ultima generatie, nu a putut fi utilizata.

Inca din noiembrie, Dacian Ciolos i-a cerut lui Raed Arafat o analiza.

"O sa va rog sa transmiteti domnului Arafat, sa ii spuneti ca astept de la dansul, in perioada imediat urmatoare, un plan de reforma si restructurare a ISU", declara in luna noiembrie Dacian Ciolos.

Potrivit unor surse guvernamentale, analiza a ajuns, in cele din urma, pe biroul premierului, iar seful guvernului nu este multumit de activitatea ISU si IGSU.

Omagiul adus victimelor din Colectiv la 3 luni de la tragedia in care au murit 63 de tineri. In ce stare se afla Andrei Galut

Omagiul adus victimelor din Colectiv la 3 luni de la tragedia in care au murit 63 de tineri. In ce stare se afla Andrei Galut

find_us

Expoziție caritabilă de fotografie, pentru o supraviețuitoare a tragediei din Colectiv

Goodbye to Gravity, emoționant. Chitara lui Mihai Alexandru de la concertul din Colectiv a ajuns la copii

Directorul firmei de artificii din Colectiv, interceptat când vorbea de distrugerea probelor, nu mai pleacă în Mauritius

Consiliul General al Capitalei a aprobat construirea unei maternități de către Asociația Colectiv GTG

Cele trei dosare de la Colectiv, reunite într-un singur proces la Tribunalul Bucureşti

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: ”Domnule Bodog, unde este Raportul Colectiv? Care sunt măsurile luate?”

copacul dorintelor

Sute de oameni au trimis gânduri așternute pe hârtie victimelor incendiului din Colectiv

Asociația Colectiv GTG 3010: Donează un gând bun de Crăciun, miercuri, 20 decembrie

Termenul din procesul "Colectiv" a fost amânat încă o dată. Părinții victimelor aveau ochii în lacrimi

Rănit din Colectiv, mărturie tulburătoare: ”Am ajuns la Fundeni după un drum dramatic prin gropi”

Mesajul dur transmis parlamentarilor de unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate în toată țara