Detalii tulburătoare în cazul bărbatului care și-a ucis familia. Soția și copiii săi s-au luptat cu el

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Amănunte tulburătoare ies la iveală în cazul triplei crime din la Braşov. Cu gândul că le va elibera sufletele, Florin Mircea Buliga şi-a înjunghiat pe rând, soţia, fiica de 18 ani şi fiul de 13.

Femeia de 42 de ani şi băiatul s-au luptat cu asasinul şi au urme de autoapărare pe corp. În seara crimei, agresorul a cumpărat flori şi bomboane pentru soţia sa. Ar fi vrut să-i spună ce îl apasa şi că a încercat să se sinucidă, dar ea nu l-ar fi ascultat. Apoi, individul şi-a dus până la capăt planul abominabil.

Deşi părea un om echilibrat, cu o viaţă armonioasă, Florin Mircea Buliga era frământat de gânduri negre. Pare convins că a eliberat sufletele copiilor şi soţiei sale, pe care i-a trimis într-un loc mai bun. În fata anchetatorilor, el a declarat că a comunicat cu fiica şi fiul sau morţi, dar a amintit şi despre reîncarnare, îngeri şi expansiunea conştiinţei.

Daniel Dancă, procuror: "
A afirmat că după ce i-a ucis pe fiecare în parte ar fi comunicat empatic cu sufletele lor şi i-ar fi spus că sunt bine."

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Gelozie, posibil complexat sexual a vrut să îşi elimine soţia dar şi sămânţa ei.. a mers la mănăstire înainte pentru a căuta un semn de la divinitate şi pentru că nu l-a primit s a crezut suprem şi a zis că poate să omoare faptul că s a predat înseamnă că a retrăit crimă."

Florin Mircea Buliga a avut probleme în trecut cu consumul de alcool, dar părea că a reuşit să le rezolve. Slăbise, mânca sănătos, iubea natura şi mergea pe munte. Conducea un centru de terapii alternative, unde îi învaţa pe clienţii săi, majoritatea vârstnici, cum să aibă grijă de ei.

Beneficiar centru: În şedinţele pe care le ţinea ne dădea exemple de viaţă, cum să trăim, cum să facem. E ceva strigător. Nu vorbea de moarte. Nuu…

Beneficiar centru: Întotdeauna zicea: "Soţia mea e cea mai frumoasă, soţia mea e cea mai bună. Fără ea n-aş fi putut" Să nu mai vorbim de copii că îi elogia de Doamne, Doamne."

Beneficiar centru: Vorbea frumos de copii şi-i iubea, nu mai putea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu era beţiv pentru că el venea în fiecare zi cu maşina. Mergea şi-şi luă şi copiii cu maşina.

Fiica soţilor Buliga, care îşi sărbătorise recent majoratul, era elevă la unul dintre cele mai bine licee din Braşov. Colegii şi profesorii ei nu pot înţelege ce s-a întâmplat. Părinţii fetei comunicau cu cei din şcoală, iar întreaga familie părea fericită.

Reporter: Cum era tatăl când venea la şedinţe?
Silvia Căbaș, dirigintă: O singură dată cred că a fost, din câte îmi aduc aminte. Vesel, zâmbăreţ, respectuos. Nu altfel decât alţi părinţi, nu altfel decât mama, care la fel, era deschisă.

Monica Schiller, psiholog şcolar: "Ioana a fost un copil foarte bun, foarte cuminte. Tot ceea ce ştim e că totul mergea bine în familia lor. E şocant! Pentru noi e uluitor ce s-a întâmplat, copiii sunt în stare de şoc, noi profesorii suntem în stare de şoc."

Florin Mircea Buliga s-a predat la poliţie însoţit de un prieten. Acesta povesteşte că bărbatul i-a mărturisit extrem de calm, ce a făcut, şi nu regreta nimic. Spunea însă că simte nevoie să se elibereze şi el, după ce i-a ajutat să facă asta pe cei dragi.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Putem să vedem crima asta ca fiind o serie de fapte de violenţă care nu numai că ele cauta să anihileze femeia ca parteneră de viaţă, dar şi produsul relaţiei cu femeia, astfel încât vorbeşte şi de nevoia lui de a contempla ceea ce a făcut, dar nu cu regret. Aici nu putem vorbi de regret."

Acum bărbatul este în arest. El va fi supus unei expertize psihiatrice la Bucureşti. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO