Detalii noi in cazul doctoritei care a strivit un bebelus sanatos. In 2007 era sa omoare o pacienta

23-11-2012 19:00

Apar detalii incredibile despre doctorita de la spitalul din Calinesti, Arges, acuzata ca saptamana trecuta a omorat la nastere un copil sanatos, prin manevre brutale care i-au provocat pruncului hemoragii masive.

In 2007, aceiasi specialista a fost condamnata pentru ca la o cezariana a uitat niste pansamente in abdomenul femeii operate. Pacienta a fost la un pas de a-si pierde viata si a suferit dupa aceea mai multe interventii chirurgicale. Cu toate acestea, medicul a fost doar mustrat de colegi si lasat sa profeseze mai departe.

Doctorita Georgeta Dobroiu a ajutat-o sa nasca, prin cezariana, pe o tanara de 33 de ani, in 2005. "Ajutata"- e un fel de a spune, pentru ca timp de un an, de la operatie, femeia a avut dureri abdominale tot mai mari. A venit la spital cu disperare si, in prag de septicemie, a fost operata de doua ori. De fiecare data i s-au scos bucati de tifon din fese medicale uitate atunci, la cezariana.

Pentru pacienta de atunci, nenorocirea suferita saptamana trecuta de o alta femeie fara vina i-a rasucit cutitul in rana.

Dupa un proces de un an, in 2007 magistratii au considerat-o pe doctorita vinovata pentru vatamare corporala din culpa medicala si au condamnat-o la un an de inchisoare cu suspendare.

Colegiul Medicilor a considerat ca e suficient sa-i dea un vot de blam, un fel de mustrare; nu i-a taiat niciun procent din salariu si a lasat-o sa profeseze mai departe.

Iata insa ca joia trecuta o familie si-a pierdut pruncul mult dorit, din cauza aceluiasi medic. Dupa cum au constatat legistii la autopsie, pruncul avea tot trupul sfaramat din cauza unor manevre foarte dure ale doctoritei care a cerut nasterea naturala, desi bebelusul depasea 4 kg.

Nici pana acum, Colegiul Medicilor nu s-a sesizat in acest caz.

Tags: medici, malpraxis,


VIDEO PROTVPLUS.RO